Academia uruguayană de Litere acuză de ignoranță Federația engleză de fotbal, după ce atacantul Edinson Cavani a fost sancționat pentru că a folosit un cuvânt considerat rasist

Edinson Cavani
Edinson Cavani
2 ianuarie 2021, 15:14

Ca răspuns la un mesaj de felicitare ce i-a fost adresat de un prieten după ce a marcat două goluri în victoria reuşită de Manchester United pe terenul lui Southampton (3-2), în data de 29 noiembrie, Cavani a scris „Gracias negrito” („Mulţumesc, negrişorule”).

După ce a şters mesajul, Cavani şi-a cerut scuze, iar United l-a apărat, explicând că atacantul a folosit cu intenţii prietenoase acel cuvânt, ce are o conotaţie diferită în America de Sud.

Federaţia engleză de fotbal nu a ţinut însă cont de aceste explicaţii şi l-a suspendat pe Cavani pentru 3 meciuri, obligându-l să plătească şi o amendă de 100.000 de lire sterline.

Într-o luare de poziţie în acest caz, Academia uruguayană de Litere consideră că federația „a comis o nedreptate gravă faţă de sportivul uruguayan şi-a arătat ignoranţa pronunţându-se cu privire la folosirea limbii spaniole, fără să ţină cont de complexitate şi de context”.

Academia a explicat, totodată, că „în contextul în care a fost folosit”, cuvântul respectiv poate reprezenta doar o dovadă de „afecţiune”, iar expresiile de acest gen „sunt folosite adeseori fără o legătură cu aspectul subiectului”.

Edinson Cavani a anunţat că „acceptă sancţiunile disciplinare”, în condiţiile în care este „străin de normele limbii engleze, însă a subliniat că „nu împărtăşeşte punctul de vedere al FA”.

Îmi cer scuze dacă am jignit pe cineva exprimându-mi afecţiunea pentru un prieten, asta n-a fost deloc intenţia mea„, a precizat atacantul lui Manchester United, într-un mesaj postat pe contul său de Twitter.

În urma acestei suspendări, fotbalistul uruguayan a ratat meciul în meciul de campionat câştigat vineri de Manchester United în faţa formaţiei Aston Villa (2-1), urmând să lipsească şi de la partidele cu Manchester City, din semifinalele Cupei Ligii, şi Watford, contând pentru turul 3 al Cupei Angliei.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite