Acțiune pentru combaterea traficului de droguri de risc. Fiul scriitorului Andrei Pleșu, vizat în dosar

5 aprilie 2019, 11:30

La primele ore ale dimineții, polițiștii antidrog din București și Iași au intrat concomitent în opt locuințe ale unor persoane bănuite că au traficat mai multe tipuri de droguri. Printre cei vizați, Mihai Pleșu, dar și concubina acestuia.

Surse judiciare susțin că Mihai Pleșu ar fi avut rolul de a transporta și distribui drogurile. Acestea erau vândute în mediile studențești și la concerte cu o participare numeroasă din partea tinerilor.

Rețeaua vindea clienților săi cocaină, canabis, ciuperci halucinogene și ecstasy.

Ciupercile halucinogene și pastilele de ecstasy erau procurate de membrii rețelei de la un cetățean britanic. Mihai Pleșu, alături de concubina și copilul lor de un an au fost duși la sediul Brigăzii Antidrog București. Bărbatul a fost transferat pentru audieri la DIICOT Iași. Concubina și copilul au fost lăsați să plece. Surse judiciare susțin că e suspectată de consum și deținere de droguri.

În cursul perchezițiilor de la Iași, o vecină a unuia dintre suspecți a fost la un pas să îi deconspire pe polițiști.

În localitatea Perieni, din Iași, a fost depistată și o cultură de canabis de mici dimensiuni creată pentru a deveni un alt doilea punct de alimentare pentru rețeaua de traficanți. Cele opt persoane audiate la DIICOT Iași sunt cercetate pentru trafic de droguri de risc și mare risc în formă continuată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite