Absolvenţii de Medicină şi Farmacie au dat rezidenţiatul. Scandal în Capitală: mai multe scanere pentru grilele de concurs nu au funcționat

Examen de rezidențiat cu scandal în Capitală. Mai multe scanere folosite la corectarea lucrărilor nu au funcționat. Până la urmă, Ministerul Sănătății a cerut recorectarea grilelor de examen. Aproape 7 mii de absolvenţi de Medicină şi Farmacie și-au disputat aproximativ 3500 de locuri în toată țara. Cea mai mare concurență a fost la Medicină Dentară. Anul acesta, pentru mai multe specializări pediatrice, nu a fost niciun loc.

19 Noiembrie 2017, 12:09 (actualizat 19 Noiembrie 2017, 19:16) |
Examen de rezidențiat cu scandal
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

La centrul de rezidențiat de la UMF București au susținut examenul peste 2500 de viitori medici. Problemele au apărut la final, când ar fi trebuit ca lucrările să fie corectate. Mai multe scanere pentru grilele de concurs au dat erori.

Comisia locală și Ministerul Sănătății au decis recorectarea grilelor de concurs. Candidații au fost chemați înapoi în săli pentru recalcularea punctajelor. Un incident care i-a nemulțumit pe mulți absolvenți, care sperau în punctaje mari.

Mai multe specializări pediatrice printre care Cardiologia, Nefrologia, Pneumologia au fost scoase, pe motiv că nu corespund cerințelor europene.

In Timișoara a fost concurență mare la Medicină Dentară și Farmacie, din cauza numărului mic de locuri scoase la concurs: 35 și, respectiv, 8.

In România, lipsa de medici se accentuează de la un an la altul. Cea mai gravă situaţie este în Ialomiţa şi Giurgiu, unde avem un singur medic la o mie de locuitori.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 8°C
IASI 6°C 2°C
CLUJ 4°C 2°C
CONSTANTA 15°C 13°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV 7°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI