Absolvenţii de Medicină şi Farmacie au dat rezidenţiatul. Scandal în Capitală: mai multe scanere pentru grilele de concurs nu au funcționat

19 noiembrie 2017, 12:09

La centrul de rezidențiat de la UMF București au susținut examenul peste 2500 de viitori medici. Problemele au apărut la final, când ar fi trebuit ca lucrările să fie corectate. Mai multe scanere pentru grilele de concurs au dat erori.

Comisia locală și Ministerul Sănătății au decis recorectarea grilelor de concurs. Candidații au fost chemați înapoi în săli pentru recalcularea punctajelor. Un incident care i-a nemulțumit pe mulți absolvenți, care sperau în punctaje mari.

Mai multe specializări pediatrice printre care Cardiologia, Nefrologia, Pneumologia au fost scoase, pe motiv că nu corespund cerințelor europene.

In Timișoara a fost concurență mare la Medicină Dentară și Farmacie, din cauza numărului mic de locuri scoase la concurs: 35 și, respectiv, 8.

In România, lipsa de medici se accentuează de la un an la altul. Cea mai gravă situaţie este în Ialomiţa şi Giurgiu, unde avem un singur medic la o mie de locuitori.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite