Absolvenții de Medicină contestă examenul de rezidențiat din Capitală

20 noiembrie 2017, 09:32

Peste 6 mii de absolvenți de medicină au susținut, duminică, examenul de rezidențiat, în urma căruia se vor putea specializa în spitale. Examenul s-a organizat în 6 centre universitare, dar cei care l-au susținut în Capitală, la Universitatea de Medicină și Farmacie, au avut ghinion. Mai multe scanere, care ar fi trebuit să calculeze punctajul obținut, au dat eroare. În plus, și metodologia este controversată.

Noaptea trecută Ministerul Sănătății a decis recorectarea tuturor lucrărilor. Mulți absolvenți au depus contestații și protestează pe rețelele de socializare.

La centrul de rezidențiat de la UMF București au susținut examenul peste 2500 de viitori medici. Problemele au apărut la final, când ar fi trebuit ca lucrările sa fie corectate. Mai multe scanere pentru grilele de concurs au dat erori.

Candidații au fost chemați înapoi în săli pentru recalcularea punctajelor. Un incident care i-a nemulțumit pe multi absolvenți, care sperau în punctaje mari.

Medicii rezidenţi din Capitală au protestat în faţa Ministerului Sănătăţii faţă de condiţiile de muncă din spitale, de tăierea tichetelor de masă şi gărzile neplătite pe care le fac lună de lună.

Medicii sunt nemulţumiţi şi de faptul că măririle salariale, promise pentru luna ianuarie, vor ajunge la ei abia în martie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite