Absolvenții de liceu se pregătesc de admiterea la facultate. 6 iulie, prima zi de depunere a dosarelor la Craiova. Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj susține examen clasic de admitere

2 iulie 2020, 08:10

La Cluj, Universitatea de Medicină și Farmacie susține examen clasic de admitere

Aproape 78% dintre elevii din Cluj au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat în acest an, iar nouă licee din Cluj-Napoca au avut rata de promovare de 100%.

De asemenea, 10 elevi au obținut nota maximă. Cele mai multe medii din județ sunt peste nota 8.

După contestații, rezultatele finale vor fi afișate pe 4 iulie.

Acum rămâne ca absolvenții să-și aleagă o facultate. În Cluj-Napoca, Universitățile au multe oferte pentru viitorii studenți, dar și modalități diferite de admitere.

Având în vedere contextul actual, Universitatea Babeș-Bolyai organizează întreg procesul de admitere exclusiv online. Mai mult decât atât, la unele facultăți, examenele de admitere au fost excluse. Așadar, cei care vor să studieze matematică, informatică, fizică sau drept nu mai trebuie să dea examen, pentru că se va lua în considerare nota medie sau anumite note de la Bacalaureat.

Admitere online va fi și la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

În schimb, la Universitatea de Medicină și Farmacie, înscrierea, dar și susținerea examenelor va fi doar în metoda clasică.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară oferă candidaților posibilitatea de a se înscrie atât online, cât și la fața locului. Și aici, unele examene de admitere au fost excluse

Admiterea la Craiova se face doar pe bază de dosar

Admiterea la toate facultățile Universității din Craiova se va face doar pe bază de dosar, în funcție de media obținută la bacalaureat, iar înscrierea se va face online. Candidații vor avea la dispoziție și un forum, unde pot adresa întrebări comisiei de înscriere.

Prima zi în care candidații își pot depune dosarele la una dintre facultățile Universității din Craiova este 6 iulie. Prima sesiune de admitere, doar pe baza de dosar se va desfășura în perioada 6 -18 iulie, iar până pe 29 iulie se pot face înmatriculările.

Universitatea din Craiova a implementat înscrierea online încă de acum trei ani, însă pentru această sesiune, totul se va desfășura exclusiv online.

În plus, și taxa de înscriere se va putea achita tot online, direct din modulul de admitere. Numărul de locuri oferite viitorilor studenți este mai mare decât anul trecut, însă, dacă este nevoie, acesta poate fi suplimentat în a doua sesiune de admitere.

Universitatea din Craiova pune la dispoziția absolvenților de liceu 2.860 de locuri la buget. Universitatea din Craiova este una dintre cele 8 universități din România care începând cu anul universitar 2020-2021 va avea master didactic, unde sunt disponibile 50 de locuri la buget.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite