Abonamentele medicale nemulțumesc pacienții. Oamenii se plâng că stau pe lista de așteptare la consult

2 martie 2018, 20:25

Abonamentele medicale oferite de clinicile private pornesc şi de la 10 euro. De multe ori sunt plătite de angajatorii privaţi ca un beneficiu pentru salariaţi.

Dar aceste super oferte medicale au aglomerat clinicile private, un lucru de care se plâng tot mai mulţi pacienţi.

Practic, pacientul îşi alege singur consultaţiile, spre deosebire de sistemul asigurărilor de stat, unde medicul de familie este cel care recomanadă consultaţiile.

Din datele clinicilor private rezultă că abonatul care își face programare fără consiliere medicală cere, în medie, 4 servicii medicale pe lună chiar și în contul unui abonament de 10 euro.

Pentru o durere de spate, de exemplu, pacientul merge și la nefrolog, și la ortoped și la reumatolog. Asta înseamnă aglomeraţie și cheltuieli mari pentru clinici.

Într-un răspuns pentru Știrile TVR, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale precizează că abonamentul este un instrument de prevenție și rolul lui este de a oferi acces gratuit sau cu discount la specialități, analize de laborator, ecografii, nu de a oferi prioritate la programări sau de a garanta accesul la un anumit medic sau într-o locație anume.

Ar mai fi și o problemă de plăţi şi costuri.

Abonamentele medicale încep să fie înlocuite de angajatori cu asigurări medicale private care oferă acces la mai multe clinici şi tipuri de servicii.

Acum, clinicile private din România au peste 1 milion de abonați.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Federaţia Solidaritatea Sanitară continuă protestele și a pichetat joi spitalele

Grevă generală în Italia, în Transporturi, Sănătate și Educație