Abonamentele medicale, bonus de nelipsit la angajare. Aproape 1,8 milioane de români au abonamente medicale în sistemul privat

În batălia pentru angajaţi într-o ţară cu un sector sanitar departe de ce ar trebui, tot mai multe firme oferă pachete cu beneficii pentru sănătate. Numărul celor cu abonamente medicale la clinici private a crescut semnificativ în ultimii ani. Companiile vor să prevină îmbolnăvirile. O analiză arată că peste două milioane de angajaţi, adică peste un sfert dintre cei care lucrează, se îmbolnăvesc într-un an. Din zilele de concediu medical, jumătate sunt cu spitalizare.

04 Decembrie 2022, 18:49 (actualizat 04 Decembrie 2022, 18:50) Știrile TVR |

Aproape 1,8 milioane de oameni au acum abonamente medicale în sistemul privat, în toată ţara. Marii angajatori nici nu concep oferte fără acest beneficiu de bază.

Cel mai ieftin abonament asigură cel puțin un set de analize pe an și consultații de prevenție. Prețul crește în funcție de serviciile incluse, de la câțiva euro pe lună, la câteva zeci. Pachetele cele mai scumpe conţin şi imagistică - RMN, CT.

Un abonat merge de două ori mai des la medic decât ceilalţi, potrivit unui studiu. Unii îşi plătesc singuri abonamentul, dacă firma nu-l oferă. Sunt însă şi nemulţumiri. Una dintre ele se referă la timpul de așteptare până la o programare, pentru că prioritate au cei care plătesc imediat.

Pentru abonamentele medicale, statul oferă o deductibilitate fiscală de 400 de euro pe an.

Potrivit unui studiu, 2,3 milioane de angajaţi, adică peste un sfert, primesc, anual, 24 de milioane de zile de concediu medical - jumătate cu spitalizare.

Costul concediilor medicale pentru economie ajunge la 24 de miliarde de lei pe an.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 7°C 9°C
IASI 5°C 4°C
CLUJ 3°C 3°C
CONSTANTA 5°C 7°C
CRAIOVA 7°C 9°C
BRASOV 1°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI