A început procesul privind drepturile părintești pentru fata din Rusia, plasată în grija statului după ce a făcut un desen împotriva războiului

7 aprilie 2023, 10:17

Masha și tatăl ei au intrat în atenția autorităților după ce eleva a făcut un desen la ora de artă În care se vedeau rachete rusești care zburau spre Ucraina. Pe desen erau scrise și două mesaje: Glorie Ucrainei și Nu lui Putin, nu războiului. Imediat ce au văzut desenul, profesorii au anunțat autoritățile, care au decis plasarea copilului în grija statului.

Yekaterina Gordon, avocata lui Alexei Moskalyov: Faptul că părintele a fost reţinut în baza articolului 5.35, pentru o perioadă scurtă de timp şi a coincis cu o pictură anti-război pe care ea a desenat-o, nu are legătură cu limitarea drepturilor părinteşti.

Alexei Moskaliov își creștea singur fetița de 13 ani, după ce mama acesteia i-a părăsit. Tatăl fetei a încercat să fugă din Rusia, însă a fost prins și arestat în Belarus.

Avocații apărării speră să aibă posibilitatea să discute cu fetiță, mai ales că legea le permite acest lucru.

Yekaterina Gordon, avocata lui Alexei Moskalyov: Este foarte important pentru toţi să aflăm părerea copilului. Sunt informaţii diverse despre locul în care este acum copilul: unii spun că a fost dusă într-un fel de instituţie, alţii spun căeste, probabil, cu mama.

La proces au venit și susținători ai lui Alexei Moskaliov, revoltați de modul în care autoritățile au reacționat în acest caz.

Situaţia ne afectează pe toţi, este foarte gravă. Autorităţile au exagerat mereu, au mers prea departe atunci când trebuiau să se oprească.

Celebra comisara Maria Belova, cea pe numele căreia a fost emis un mandat internațional de arestare sub acuzația de răpire de copii, susține că Masha a ajuns în grija mamei, adică femeia care își părăsise copilul acum șapte ani.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite