A venit iarna la munte, iar în unele zone stratul de zăpadă are peste zece centimetri

23 septembrie 2021, 19:55

Iarnă în toată regula pe Transfăgărășan. A nins, iar stratul de zăpadă atinge și 10 centimetri în zonele Bâlea și Piscul Negru. Cu toate acestea, șoseaua rămâne deschisă pe timpul zilei, iar drumarii intervin ori de câte ori e nevoie.

Iarnă și în nordul județului Argeș, unde, la 1.800 de metri altitudine, a nins viscolit și a bătut vântul cu putere. De altfel, un cod galben de vreme rece și intensificări ale vântului este valabilă din noaptea asta și până vineri noapte pentru toată zona montană.

Iarna și-a făcut apariția și în Postăvaru. A început să ningă de miercuri după amiaza și s-au așternut deja câțiva centimetri de zăpadă.

Peisajul alb i-a făcut pe mulți să se gândească la sezonul de schi. Administratorii domeniului schiabil din Poiana Brașov au început pregătirile. Se fac revizii tehnice și se montează plasele și gardurile de protecție de pe pârtii.

Turiștii caută deja locuri de cazare, iar hotelierii au pregătit ofertele pentru decembrie.

Ofertele atractive din stațiunea Băile Tușnad au atras atenția turiștilor care și-au rezervat deja locuri pentru sărbătorile de iarnă.

Pe lângă schi și săniuș, cei care ajung în stațiunea Băile Tușnad pot face excursii în împrejurimi, la Lacul Sfânta Ana, în sănii trase de cai, pot face cure balneare sau băi în piscine cu apă termală.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite