A treia zi cu peste o mie de îmbolnăviri cu coronavirus în România. Spitalele care tratează pacienți cu Covid sunt aproape pline

24 iulie 2020, 18:01

Bucureștiul este pe primul loc în bilanțul dramatic de azi, cu 105 îmbolnăviri din totalul de 1.119 anunțate oficial.

Și mai grav este că în Capitală nu mai sunt locuri la terapie intensivă pentru bolnavii infectați cu noul coronavirus aflați în stare critică. Astfel, un pacient de la Spitalul Universitar, intubat și ventilat mecanic, a fost transportat la Craiova cu un elicopter al Ministerului de Interne. În toată tara, 301 bolnavi au nevoie de terapie intensivă.

Și la Timișoara, spitalele „Victor Babeș” și CFR sunt pline. Nu mai au paturi pentru bolnavii de COVID, iar numărul îmbolnăvirilor tot crește. A fost deschis mai devreme decât era preconizat și spitalul mobil militar. După doar zile, jumătate dintre paturi s-au ocupat.

Și spitalele din Gorj încep să rămână fară locuri. La Târgu Jiu și Târgu Cărbunești sunt internați deja aproape 200 de pacienți infectați cu SARS-CoV-2. Autoritățile încearcă să elibereze alte secții și chiar să golească încă un spital pentru a face loc celor cu COVID.

Dacă va fi necesar, pacienții cu forme ușoare vor fi internați într-un hotel din Târgu Jiu.

Măsuri speciale și la Turda, în județul Cluj. Accesul în diverse spații publice a fost interzis după ce a izbucnit un focar într-un cartier din oraș. Au fost închise și foișoarele, locurile cu aparate pentru gimnastică și alte spații de relaxare comune.

Focarul izbucnit în Turda a apărut după ce mai multe persoane au participat la o întâlnire religioasă. 15 oameni s-au îmbolnăvit.

Numărul total al infectărilor cu noul coronavirus a ajuns la 42.394. Mai mult de jumătate dintre pacienți s-au vindecat. Dar pentru mai bine de 2.100, medicii nu au mai putut face nimic.

A crescut în ultima perioada și numărul testărilor. Peste 22 de mii au fost făcute în ultimele 24 de ore.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite