A treia zi a vizitei istorice a Papei Francisc în Irak. Suveranul Pontif: Nu vă lăsaţi descurajaţi! Este nevoie de capacitatea de a ierta, dar şi de curajul de a nu ceda

În a treia zi a vizitei sale istorice în Irak, Suveranul Pontif a vizitat oraşele din nordul ţării, Mosul, Erbil şi enclava creştină din Qaraqoş. Toate au fost grav afectate de luptele cu teroriştii din gruparea Statul Islamic. Papa Francisc i-a îndemnat pe localnici să nu dispere şi să creadă în revenirea la o viaţă normală după ani de suferinţă.

07 Martie 2021, 21:23 |

La Erbil, papa Francisc a fost întâmpinat de preşedintele Regiunii Kurde, Nechirvan Barzani, şi s-a întâlnit cu predecesorul acestuia, Masoud Barzani. Suveranul Pontif a oficiat o slujbă pe stadionul central din oraș la care a asistat o mare de oameni care au neglijat pentru un moment măsurile de securitate sanitară.

După vizita în capitala regiunii kurde, papa a mers la Mosul, oraș aproape total distrus în cei trei în care a fost ocupat de Statul Islamic.

Papa Francisc: "Drumul către refacerea completă poate fi lung dar, vă rog, nu vă lăsaţi descurajaţi. Este nevoie de capacitatea de a ierta, dar şi de curajul de a nu ceda. Ştiu că este foarte dificil. Dar credem că Dumnezeu poate aduce pacea pe acest pământ. Credem în El şi, împreună cu toţi oamenii de bună credinţă, spunem "Nu" terorismului şi manipulării religiei."

Peste tot, Papa a fost întâmpinat cu mare căldură, dar poate cea mai impresionantă primire a fost în enclava creştină de la Qaraqoş.

Teroriştii din Statul Islamic au ocupat Qaraqoş din 2014 până în 2017, iar după eliberare, familiile creştine au revenit la casele lor, lăsate în ruine, şi au început să le reconstruiască. Întâmpinat de o mulţime exuberantă, Papa i-a încurajat să-şi continue eforturile.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 21°C 21°C
IASI 20°C 14°C
CLUJ 15°C 12°C
CONSTANTA 17°C 17°C
CRAIOVA 19°C 20°C
BRASOV 15°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI