A treia săptămână de grevă generală în învățământ. Concluzii după discuțiile cu sindicatele, elevii și părinții

Consultările cu profesorii, elevii şI reprezentanţii părinţilor pe tema eventualei amânări a încheierii anului şcolar şi a posibilei decalări a examenelor continuă şi mâine la Ministerul Educaţiei. La fel şI greva din învăţământ. Este a treia saptamană în care dascălii refuză să intre la clase. Au salariile majorate din această lună, dar nu așa cum și-au dorit ei.

06 Iunie 2023, 07:48 (actualizat 06 Iunie 2023, 14:48) Știrile TVR |

Calendarul examenelor naționale nu se modifică deocamdată, dar totul depinde de cum evoluează această săptămână. Dacă profesorii se întorc în clase până joi atunci nu se modifică nimic și atunci, de luni se pot susține probele de competențe la examenul de Bacalaureat.

Dacă profesorii nu revin la ore, o primă modificare care s-ar putea face va fi tot în privința probelor de competențe, acestea ar putea fi echivalate.

Potrivit unor surse din MEN, o altă măsură care s-ar putea lua ar fi ca probele de competențe să se susțină după examenele scrise.

Ligia Deca: 15 000 de persoane au renunțat la grevă. Este o dovadă de încredere a cadrelor didactice în măsurile luate de Guvern

Elevii și părinții susțin greva din învățământ, dar cer să fie găsită o soluție ca examenele să nu fie amânate. Președintele FSE „Spiru Haret”: Solicitările noastre depășesc competențele Ministerului Educației

Prinşi la mijloc într-o situaţie dificilă sunt elevii din anii terminali. De azi, cei din clasa a VIII-a ar trebui să poată fi înscrişi la Evaluarea Naţională, iar până vineri, toţi cei de a XII-a, la Bacalaureat.

Sindicaliștii merg astăzi, la ora 11, la minister pentru noi negocieri, transmite Diana Dumitrașcu.

Dacă protestul nu încetează, ministerul ia în calcul, într-o primă fază, să mute probele de competenţe de la Bacalaureat după susţinerea celor scrise.

Primele vizate de schimbări ar fi probele de competenţe, care ar trebui să înceapă de lunea viitoare până pe 21 iunie.

Surse din Ministerul Educaţiei spun că se ia în calcul amânarea acestora până după susţinerea probelor scrise, care încep pe 26 iunie.

Dacă greva nu se încheie, și Evaluarea naţională, programată să înceapă pe 19 iunie, ar putea fi decalată.

Câteva mii de părinți care au copii în clasa a VIII-a sau a XII-a au semnat o petiție prin care cer susținerea examenelor de Evaluare națională și Bacalaureat la datele fixate.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 30°C 30°C
IASI 30°C 28°C
CLUJ 28°C 26°C
CONSTANTA 26°C 25°C
CRAIOVA 29°C 28°C
BRASOV 27°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI