A treia încercare pentru Autostrada A3! Asfaltul s-a surpat la ieșirea de pe autostradă în șoseaua Petricani

20 februarie 2019, 21:28

Diana Dumitrașcu, jurnalist Știrile TVR: „Problemele au apărut la ieşirea de pe Autostrada A3 în şoseaua Petricani, chiar pe prima bandă a şoselei Petricani pe direcţia de mers către Voluntari. O posibilă cauză a acestor probleme ar fi apa care s-a infiltrat în sol şi a produs mai multe fisuri”.

Muncitorii au început miercuri săpăturile.

În zonă, șoseaua trece peste câteva conducte de apă şi este posibil ca una să se fi spart, sau tasarea s-a produs pentru că solul nu a fost compactat suficient de constructori.

Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR: „Ca să stau strâmb şi să judec drept, să ştiţi că la orice lucrare se consumă în timp nişte tasări. (…) Dar nu trebuie să sufere de prea multe tasări şi în prea multe zone. Acum să sperăm că asta este o excepţie. Patru ani, constructorul va răspunde de tot ce se întâmplă acolo”.

„Cei 6,5 km de autostradă urbană, primii de acest fel din România, au fost inauguraţi la sfârşitul anului trecut. Tot atunci, şoferii au avut surpriza să constate că acest ciot de autostradă se termină într-un semafor”, reamintește Diana Dumitrașcu. Potrivit șoferilor, sunt și alte nereguli.

Autostrada urbană este funcţională de numai două luni.

Ultimii 3 kilometri s-au construit cu multe luni întârziere. Apoi, la începutul acestui an, s-a descoperit că pe 4 kilometri din drumul de mare viteză cablurile de cupru care asigurau iluminatul şoselei au dispărut.

Această problemă ar urma să fie soluţionată până în luna martie.

Despre surparea autostrăzii am cerut lămuriri şi constructorului, o companie grecească. Până la difuzarea ştirii nu am primit vreun răspuns.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite