A treia doză de vaccin împotriva coronavirusului tinde să devină cea mai rapidă soluție de a întări imunitatea, în condițiile răspândirii variantei Delta

Din ce în ce mai multe ţări optează pentru această soluție și chiar și Organizația Mondială a Sănătății, care a pus până de curând sub semnul întrebării utilitatea celei de-a treia doze, și-a schimbat opinia.

30 August 2021, 20:03 |

Statele Unite, Germania, Franța, Austria au autorizat deja administrarea celei de-a treia doze de vaccin persoanelor vârstnice și cu sisteme imunitare slăbite.

Israelul chiar a decis să extindă administrarea celei de-a treia doze de vaccin până la vârsta de 12 ani.

Sharon Alroy-Preis, director al Direcţiei de Sănătate Publică din Israel: "A treia doză ne aduce la nivelul de protecţie atins imediat după administrarea celei de-a doua doze. Asta înseamnă că oamenii sunt protejaţi de zece ori mai bine după a treia doză de vaccin".

Israelul a început campania de administrare a celei de-a treia doze de vaccin la 1 august, când vizaţi au fost israelienii cu vârsta de peste 60 de ani. Treptat, vârsta minimă a fost scăzută. Până duminică, au primit a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului aproape două milioane de israelieni dintr-o populație de 9 milioane 400 de mii de locuitori.

Organizația Mondială a Sănătății, care într-o primă fază și-a manifestat rezervele față de administrarea unei a treia doze de vaccin, în condițiile în care foarte mulți oameni încă o așteaptă pe prima, și-a nuanțat poziția.

Hans Kluge, director al OMS Europa: "O a treia doză de vaccin nu este un lux 'furat' de la cineva care încă aşteaptă prima doză de vaccin, este mai degrabă o modalitate de a menţine oamenii sănătoşi, pe cei mai vulnerabili. Dar, în acelaşi timp, trebuie să împărţim dozele de vaccin la toată lumea, să ne vaccinăm cu toţii. Trebuie să menţinem în acelaşi timp o presiune proporţionată împotriva virusului, nerenunţând la măşti, testare şi la ventilarea spaţiilor".

Specialiștii europeni în sănătate publică sunt îngrijorați de încetinirea ritmului de vaccinare în Uniunea Europeană și estimează că până la un sfert de milion de persoane ar putea muri din cauza coronavirusului dacă nu este accelerată campania de vaccinare.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN VACCINARE COVID-19
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 6°C
IASI 9°C 4°C
CLUJ 3°C 2°C
CONSTANTA 16°C 7°C
CRAIOVA 9°C 4°C
BRASOV 10°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI