A patra zi în stradă: Peste 120 de mii de oameni au cântat "Deşteaptă-te, române!" în Piața Victoriei. Proteste în ţară şi străinătate

Oamenii au ieşit în stradă în Bucureşti şi în ţară pentru a patra seară consecutiv, după adoptarea ordonanţei de urgenţă care a modificat Codurile Penale. 300 de mii de oameni au protestat în toată ţara, dintre care între 120 - 150 de mii doar în Bucureşti, potrivit unor estimări neoficiale. Joi seara, în Bucureşti au fost din nou zeci de mii de oameni în stradă, după ce miercuri 150.000 de oameni ieşiseră în stradă, într-un protest de o amploare fără precedent după 1989.

03 Februarie 2017, 17:15 (actualizat 04 Februarie 2017, 01:17) Știrile TVR |
Imnul național intonat de protestatari în Piața Victoriei
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:
 |  GALERIE FOTO

VIDEO
200 de mii de oameni au participat la protestele din țară
Protestatarii au ieşit în stradă la Bucureşti, Cluj, Iaşi,  Timişoara, Craiova, Braşov,  dar şi în alte oraşe, precum şi în străinătate - la Londra sau Praga. La protestul din această seară din faţa sediului Guvernului au fost prezenţi şi jurnalişti străini, printre care un jurnalist de la televiziunea Al Jazeera. În Bucureşti şi în alte oraşe s-a cântat Imnul Naţional.

ORA 01.00 Protestul din Piața Victoriei s-a încheiat, transmite reporterul TVR Daniel Dude, aflat la fața locului. Traficul în zonă a fost redeschis.

ORA 00.30 Gardurile care au fost montate între protestatari și curtea Guvernului sunt strânse, iar jandarmii se pregătesc să redeschidă circulația în zonă, transmite reporterul nostru Daniel Dude, aflat în Piața Victoriei.

ORA 00.00 Câteva sute de oameni mai sunt acum în Piaţa Victoriei, dar pleacă grupuri-grupuri din Piaţă, potrivit reporterului TVR Daniel Dude.

ORA 23.47 În Piaţa Victoriei mai sunt câteva mii de protestatari, transmite reporterul TVR Daniel Dude, aflat la faţa locului. Unii dintre ei fac curăţenie în Piaţă, adună resturile rămase în urma protestului de amploare care a avut loc în această seară.

ORA 22.52 Oamenii se îndreaptă spre metrou, unde, spre deosebire de serile trecute, nu mai este îmbulzeală, pentru că sunt direcţionaţi de jandarmi. A existat o cerere a prostestatarilor către Metrorex să prelungească programul de circulaţie a trenurilor, însă nu s-a primit niciun răspuns.

VIDEO
Ora 22.34 Daniel Dude transmite din Piața Victoriei
ORA 22.34 Reporterul TVR Daniel Dude transmite din Piaţa Victoriei: 120 de mii de oameni au fost în Piaţă în această seară. Oamenii au început să plece, unii se îndreaptă spre staţia de metrou Piaţa Victoriei, alţii merg pe jos spre Piaţa Romană.

VIDEO
Ora 22.16 - 10 mii de protestatari la Iași
ORA 22.15 La Iaşi, aproximativ 10 mii de ieşeni au mărşăluit prin oraş în semn de protest faţă de Ordonanţa 13 de modificare a Codurilor Penale. Oamenii au trecut şi prin dreptul sediului PSD.

ORA 22.00 Peste 120 de mii de oameni  cântă Imnul Național în Piața Victoriei.

ORA 21.59 În continuare grupuri de oameni vin în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Se cântă Imnul Naţional, transmite reporterul TVR Daniel Dude. Cineva a adus un videoproiector pe care se proiectează mesajele manifestanţilor. Există o bucătărie mobilă de unde prostestatarii îşi pot lua covrigi şi ceai cald. Oamenii le duc ceai cald jandarmilor. Este un protest paşnic. Gardurile care delimitau manifestanţii de curtea Guvernului au fost mutate şi duse mult mai aproape de gardul guvernului, pentru a face loc oamenilor care protestează şi care sunt în număr tot mai mare.

ORA 21.50 Aproximativ 100 de mii de protestatari sunt în Piaţa Victoriei din Bucureşti, potrivit unor estimări neoficiale.

ORA 21.25 Reporterul TVR Cosmin Jitariuc transmite de la Timişoara: În Piaţa Operei s-au adunat peste 20 de mii de manifestanţi. Oamenii protestează paşnic, cântă şi strigă mesaje împotriva Ordonanţei 13. Sunt foarte mulţi tineri, dar şi persoane în vârstă. Pe cele mai multe pancarte scrie  Abrogaţi şi plecaţi şi Rezistăm!

ORA 21.06 Între  50 - 60 de mii de oameni sunt acum în Piaţa Universităţii şi pe bulevardele adiacente, transmite reporterul TVR Marius Popescu aflat la faţa locului.

ORA 21.05 Proteste au loc în această seară şi în oraşe europene, precum Londra şi Praga.

ORA 21.00 Aproximativ 50 de mii de persoane protestează în Piaţa Victoriei din Bucureşti.

ORA 20.37 Încă vine lume în Piaţa Victoriei. Oamenii s-au poziţionat şi pe bulevardele adiacente. E greu de estimat numărul, sunt zeci de mii de oameni la proteste, transmite Marius Popescu pentru Telejurnal.

(w620) Proteste Ã

ORA 20.17 La Craiova, Piaţa Mihai Viteazul, e locul în care se strâng oamenii să protesteze. În semn de solidaritate, au ajuns acolo şi câţiva cetăţeni bulgari. Protestatarii pornesc chiar acum în marş pe străzile oraşului. Sunt aproximativ 2000 de craioveni ieşiţi în stradă. Alina Cojocaru a transmis pentru Telejurnalul de la ora 20.00.

VIDEO
Iași - Ora 20.00
ORA. 20.16 La Iaşi sunt 4- 5 mii de persoane  în Piaţa Unirii. Poartă steaguri ale României şi ale Uniunii Europene şi cântă "Deşteaptă-te, române!" Protestatarii au primit ceai cald şi au oferit, la rândul lor, lalele jandarmilor şi ziariştilor.

ORA 20.15 La Timişoara peste 12 mii de protesatatari sunt în Piaţa Operei şi încă mai vin. Piaţa pare neîncăpătoare.

VIDEO
Cluj-Napoca - Ora 20.00
ORA 20.13 La Cluj sunt acum peste 25 de mii de oameni. S-au întâlnit în cartiere şi apoi au mers grupaţi în Piaţa Unirii. Nu renunţăm, În democraţie, hoţii stau la puşcărie - sunt mesajele protestatarilor, care cer retragerea Ordonanţei 13.

ORA 20.05 În faţa sediului Guvernului sunt între 20 de mii - 25 de mii de protestatari, transmite Marius Popescu din Piaţa Victoriei. Grupuri de oameni ies încă de la metrou cu pancarte.

ORA 19.40 Circulaţia a fost oprită în Piaţa Victoriei.

ORA 19.35 Aproximativ 10 mii de persoane sunt acum în Piaţa Victoriei din Bucureşti şi protestează în faţa sediului Guvernului, transmite Marius Popescu aflat la faţa locului. Oamenii continuă să vină în Piaţă.

VIDEO
Iași - Telejurnal 19.00
ORA 19.18 . Peste 1000 de protestatari sunt în Piaţa Unirii din Iaşi, transmite Steliana Orăşanu. Şi-au propus să scandeze împotriva guvernului. Se intonează şi Imnul României. Tramvaiele care ajung în zonă se golesc de călători. Oamenii vor să plece într-un tur al oraşului. Antreprenorii locali au venit în sprijinul protestatarilor – le-au oferit ceai cald.

VIDEO
Cluj-Napoca Telejurnal 19.00
ORA 19.17 Mii de clujeni au început să vină în Piaţa Unirii, transmite Vasile Hotea Fernezan. S-au întâlnit în cartiere şi au venit grupaţi în centru. În stradă sunt studenţi, actori, persoane cu dizabilităţi. Mămicile care nu pot veni seara vin dimineaţa cu bebeluşii. Protestul este unul paşnic, civilizat.

VIDEO
Timișoara - Telejurnal 19.00
ORA 19.15 Pentru a patra zi consecutiv, timişorenii protestează. În Piaţa Operei s-au adunat la această oră aproximativ 5000 de protestatari. Cosmin Jitariuc transmite de la Timişoara, unde se intonează Imnul Naţional.

ORA 19.04 Aproximativ 3000 de persoane sunt în Piaţa Victoriei la această oră, transmite reporterul Marius Popescu, aflat la faţa locului.

ORA 18.30 Aproximativ 1000 de oameni sunt la această oră în Piaţa Victoriei.

(w500) Ora 18.30

ORA 18.00 Oamenii încep să se adune în Piaţa Victoriei. La faţa locului sunt şi ziarişti şi televiziuni din străinătate.

VIDEO
Reporterul TVR Marius Popescu
La ora 17:00, joi, în Piaţa Victoriei, erau aproximativ 150 de persoane. Mulţi care protestează seară de seară în Piaţa Victoriei încă sunt la serviciu.

Sunt anunţate proteste şi în alte oraşe din ţară dar şi în oraşe europene.

Vor ieşi în stradă chiar şi români din Washington, pentru a protesta faţă de deciziile luate de guvern referitoare la ordonanţa 13.

Pentru duminică sunt anunţate proteste de susţinere ale bulgarilor, la Sofia.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C -1°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -3°C -1°C
CONSTANTA -1°C -1°C
CRAIOVA 0°C 0°C
BRASOV -6°C -4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI