A patra persoană, o tânără de 24 ani, a murit la spital, în urma accidentului de la Buzău

16 aprilie 2019, 10:11

Microbuzul a fost lovit violent de trenul interregio care plecase din București și urma să ajungă la Galați. Mecanicul trenului a frânat, dar nu a putut evita impactul. S-a oprit la câteva sute de metri de locul accidentului.

Șoferul nu a respectat bariera și semnalele luminoase, a rupt pur și simplu bariera și a fost târât aproape 200 de metri.

Mecanicul de locomotivă a sunat la 112 și apoi a încercat să scoată din microbuz pasagerii care erau conștienți. L-au ajutat și călătorii.

Misiunea salvatorilor a fost extrem de dificilă. Câteva victime erau captive între fiarele microbuzului. Trei au murit pe loc.

În cursul nopții, una dintre victimele aflate în stare gravă la spitalul județean din Buzău a intrat în stop cardio respirator de trei ori. În final, medicii nu au mai reușit să o țină în viață. Pasagerii veneau din Franța și Germania.

Au fost preluați la intrarea în România de microbuzul care urma să îi aducă acasă, în Brăila, Galați și Vrancea.

Trecerea de cale ferată era semnalizată corespunzător, cu bariere și semnale acustice luminoase.

Deocamdată, anchetatorii nu au putut sta de vorbă cu șoferul microbuzului. Este și el rănit grav și internat la Spitalul Județean din Buzău. Pe numele bărbatului de 51 de ani a fost deschis dosar penal pentru ucidere și vătămare din culpă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă