A opta tranșă de vaccin Pfizer a ajuns în România. Dozele vor ajunge astăzi la Bucureşti, Constanţa, Craiova, Braşov şi Iaşi

9 februarie 2021, 07:55

ACTUALIZARE: Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat astăzi că în localitățile în care programările pentru rapel au fost amânate, vaccinarea va fi reluată în cursul zilei de astăzi. Este cazul Iașului, unde programările au fost decalate după prânz din lipsa vaccinurilor.

___________________________________________________________

ACTUALIZARE: Programările pentru rapel cu serul Pfizer au fost amânate câteva ore, la Petroșani, din cauza livrării cu întârziere.

Iaşul a rămas fără nicio doză de vaccin, necesară pentru administrarea rapelului celor care au primit prima doză.

Aproape la toate centrele din Iași vaccinările programate la primele ore ale dimineţii au fost decalate spre prânz. Teoretic, în aproximativ două ore dozele de Pfizer ar trebui să ajungă la Centrul Regional de Distribuție a Vaccinului. Dozele necesare pentru rapel se vor împărți între Iași și Suceava.

Aproape jumătate din programările de astăzi au fost acoperite cu dozele existente. De exemplu, la Centrul de vaccinare de la Spitalul Militar din Iași au fost programate astăzi 160 de prsoane pentru rapel. 120 au primit dozele existente, iar celelalte 40 vor mai aștepta câteva ore pentru a primi a două doză de Pfizer. Vorbim strict de rapelul cu vaccin Pfizer. La vaccinul Moderna nu există probleme. Tot ieri, CNSU a anunţat înfiinţarea a 8 cabinete de vaccinare noi la Iaşi unde din 15 februarie începe imunizarea populaţiei cu vaccinul AstraZeneca.

___________________________________________________________

Un număr de 128.700 doze de vaccin Pfizer au ajuns la Bucureşti. Tranşa alocată pentru Bucureşti, Constanţa, Craiova, Braşov şi Iaşi a ajuns în jurul orei 5,00, pe Aeroportul Otopeni.

În jurul orei 10,30, 35.100 doze vor ajunge pe aeroporturile din Cluj-Napoca şi Timişoara.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranşă de vaccin de la Pfizer va sosi pe data de 15 februarie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite