A opta seară de proteste în Piaţa Victoriei din Bucureşti

7 februarie 2017, 17:09

Şi în alte oraşe din ţară s-a ieşit în stradă în această seară, dar în număr mai mic decât în serile precedente.

În faţa Guvernului s-au afişat tradiţionalele deja pancarte cu mesaje anti-guvern. Protestatarii nu renunţă şi îşi adaptează mesajele în funcţie de ce se întâmplă la zi pe scena politică. Cert e că oamenii nu se mulţumesc cu abrogarea ordonanţei de modificare a codurilor penale şi le cer guvernanţilor să-şi asume prin demisie tentativa de a schimba legislaţia.

ORA 22.00 Mai sunt câteva mii de oameni în Piaţa Victoriei. Ca în fiecare seară la această oră, protestatarii cântă Imnul Naţional, „Deşteaptă-te, române!”

ORA 21 50 Protestatarii au început să plece din Piaţa Victoriei, la această oră mai sunt aproximativ 6000 de persoane.

ORA 21.10 Aproximativ 10 mii de persoane sunt acum în Piaţa Victoriei, transmite reporterul Sorin Năstase. Circulaţia în zonă este oprită doar pe bulevardul Kiseleff.

(w500) A opta zi

ORA 20.10 În ciuda vremii neprielnice, aproximativ 5000 de oameni sunt acum în Piaţa Victoriei. Oamenii sunt nemulţumiţi că până acum nu a avut loc nicio demisie. În weekend sunt anunţate noi proteste de amploare în Bucureşti şi în ţară.

ORA 19.10 Aproximativ 1000 de protestatari s-au adunat în Piaţa Victoriei la această oră, transmite Adelin Petrişor.

ORA 18.15 Aproximativ 200 de persoane s-au adunat în Piaţa Victoriei până la această oră, transmite jurnalistul Adelin Petrişor, aflat la faţa locului.

ORA 17.08 Sunt doar 23 de protestatari la această oră în Piaţă, însă oamenii tot vin de la metrou, a transmis Adelin Petrişor pentru Telejurnalul de la ora 17.00.

Potrivit jandarmilor, în 8 zile de protest, au avut loc 21 de infracţiuni şi au fost date 76 de amenzi.

Apogeul manifestaţiilor a fost atins duminică, în a şasea zi de proteste, când în Piaţa Victoriei s-au adunat peste 250 de mii de protestatari.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite