A nins în nordul și centrul țării. Șoferii au avut probleme, dar schiorii s-au bucurat

9 februarie 2018, 18:11

Drumarii au avut serios de lucru joi noaptea pe DN15 în județul Harghita. Mulți șoferi au fost surprinși de vremea rea cu mașinile nepregătite de iarnă. Mulți au derapat și au creat probleme în trafic. În zona localității Borsec, un camion cu cauciucuri de vară a ieșit de pe carosabil și s-a oprit în peretele unei case. A fost nevoie de un utilaj de mare tonaj pentru a readuce camionul pe șosea.

În total în județul Harghita au intervenit 27 de utilaje care au răspîndit aproape 150 de tone de material antiderapant.

Și în Bistrița Năsăud, în zona pasului Tihuța câteva TIR-uri au ieșit în decor când a început să ningă. Imediat, echipele de intervenție au curățat drumurile.

Există însă și oameni care se bucură de fiecare fulg de nea. Agricultorii din comuna Tarcău-Neamț speră la recolte bogate.

Oamenii muntelui sunt obișnuiți cu frigul și spun că se așteaptă la cel puțin încă două luni de iarnă.

Și la Rânca a nins abundent și se circulă în condiții de iarnă iar rafalele au ajuns și la 90 de kilometri pe oră. Drumarii au intervenit cu 8 utilaje după ce, pe o porțiune de 4 kilometri de drum, vântul a suflat zăpadă pe carosabil.

În Sibiu, ninsorile i-au readus pe iubitorii sporturilor de iarnă pe pârtiile de la Păltiniș.

De altfel, distracția va continua și în week end în statiunea Păltiniș. Sâmbătă are loc cel mai spectaculos concurs al sezonului de schicross și boardecross la care sunt așteptați zeci de sportivi profesioniști și amatori.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite