A nins în Arabia Saudită. Locuitori din statele vecine au mers să se bucure de zăpadă

3 ianuarie 2022, 12:42

Aceste imagini au fost filmate la Hurghada, o staţiune de pe malul Mării Roşii, unde în această perioadă mergeau mulţi europeni ca să scape de frig. În mod normal, în ianuarie acolo este o temperatură medie de 17 grade Celsius, cu maxime de 22. Acum însă, un front de aer rece venit după mai multe zile de ploaie a adus o neaşteptată ninsoare. Autorităţile au decis închiderea şcolilor în mai multe regiuni, iar meteorologii avertizează că vremea rea va continua mai multe zile.

A nins abundent şi în munţii din nord-estul Arabiei Saudite şi foarte mulţi oameni au mers să admire peisajul de iarnă şi să se bucure de zăpadă. Unii au venit de peste hotare iar cei mai îndrăzneţi chiar şi-au încercat talentul a schi. Entuziasmul a fost total pentru un grup de tineri care în mijlocul zăpezii au dansat dbake, un dans tradiţional care semnifică bucuria şi este nelipsit la nunţi şi alte evenimente festive.

Vreme instabilă în toată regiunea, unde dacă nu ninge, plouă masiv. Este cazul în Oman unde apele au izolat de lume cel puţin 5 localităţi şi 6 oameni au murit după ce au fost surprinşi de viituri în timp ce se aflau în maşini. Meteorologii avertizează că ploile vor continua până miercuri, cel mai devreme, şi au sfătuit oamenii să evite deplasările în zonele joase.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite