VIDEO TELEJURNAL

A murit preotul Mihai Negrea, cel care a fost tată pentru zeci de copii orfani

Preotul din Suceava, cel care a crescut peste 100 de orfani, a fost înmormântat. L-au condus pe ultimul drum mulţi dintre cei cărora, când erau mici, părintele le-a dat masă, casă şi poveţe. TVR a realizat un reportaj despre povestea preotului Mihai Negrea primăvara trecută.

29 Ianuarie 2017, 19:30 (actualizat 29 Ianuarie 2017, 20:06) Știrile TVR |
O viață închinată orfanilor
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Mihai Negrea a fost preot militar în Afganistan, o experienţă care l-a făcut să preţuiască mai mult viaţa şi să-şi dorească să-i ajute pe cei din jur. Pe unde a trecut a lăsat ceva bun în urmă.

În 2006, a ajuns la Podu Coşnei. S-a ocupat de mănăstirea din localitate. Era o ruină când a luat-o în primire. Greu, şi cu ajutorul localnicilor, preotul Negrea a construit aici un cămin pentru copii abandonaţi. Şi a reuşit să schimbe destinele a 100 de micuţi.

Părintele Mihai era ca un tată pentru cei pe care îi avea în grijă. Chiar dacă preotul s-a stins, din inimile celor pe care i-a ajutat nu va pieri niciodată.

Preotul a închis ochii pentru totdeauna, cu câteva zile înainte să împlinească 65 de ani. Era grav bolnav de ceva vreme. Dar a luptat până în ultima clipă pentru ca soarta copiilor nevoiaşi să fie mai bună. A fost sfătuitorul celor care o apucaseră pe căi greşite. Pe mulţi i-a salvat şi oamenii nu au uitat.

Peste 100 de persoane au venit la înmormântare să îşi ia rămas bun.

Soarta mănăstirii şi a copiilor din Centrul de Asistenţă Socială înfiinţat de părintele Negrea la Podu Coşnei va fi hotărâtă de Arhiepiscopia Sucevei.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 8°C
IASI 6°C 3°C
CLUJ 2°C 0°C
CONSTANTA 7°C 5°C
CRAIOVA 8°C 6°C
BRASOV 2°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI