A murit Ovidiu Băjenaru, șeful clinicii de Neurologie de la Spitalul Universitar de Urgență București. Medicul era infectat cu noul coronavirus

Ovidiu Băjenaru, şeful clinicii de Neurologie de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, a murit infectat cu noul coronavirus. În bogata sa activitate, prof. dr. Ovidiu Băjenaru a publicat peste 400 lucrări științifice  și comunicate în reviste de la congrese și alte manifestări științifice de prestigiu din țară și internaționale. De asemenea, este autor sau coautor a 14 cărți medicale publicate în România.

03 Septembrie 2020, 13:40 (actualizat 03 Septembrie 2020, 15:09) |
Medic renumit, răpus de COVID
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Medicul neurolog Ovidiu Băjenaru avea 63 de ani şi a murit joi, la Institutul Matei Balş, din Capitală. Acesta era internat de mai bine de o săptămână, fiind infectat cu virusul SARS-CoV-2.

Prof. Băjenaru era şeful clinicii de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti și ocupa din anul 2000 și funcția de prodecan al Facultății de Medicină ”Carol Davila”, din București.

Născut în 1957, Ovidiu Băjenaru era absolvent al Facultății de Medicină - UMF "Carol Davila" București.  Potrivit CV-ului, publicat pe site-ul umfcd.ro, Ovidiu Băjenaru a fost, în perioada 2008-2011, șeful Catedrei de Neurologie M028 - UMF "Carol Davila" București - Facultatea de Medicină, iar din 2011 a fost Director al Departamentului 6 - Neuroștiințe Clinice din UMF "Carol Davila" Facultatea de Medicină, reales în 2015, până în 2020.

Din 2016, Ovidiu Băjenaru, doctor în științe medicale, era membru corespondent al Academiei Române.

În bogata sa activitate, prof dr Ovidiu Băjenaru a publicat peste 400 lucrări științifice  și comunicate în reviste de la congrese și alte manifestări științifice de prestigiu din țară și internaționale. De asemenea, este autor sau coautor a 14 cărți medicale publicate în România.

 

Mesajul Universității de Medicină „Carol Davila”, după decesul lui Ovidiu Băjenaru

Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București a transmis următorul mesaj: "Am pierdut astăzi unul dintre cei mai prețioși reprezentați ai comunității sale academice. Profesorul Ovidiu Alexandru Băjenaru, membru corespondent al Academiei Române, Președinte de Onoare al Societății de Neurologie din România,Directorul Departamentului de Neuroștiințe Clinice al Universității noastre și Șeful Diciplinei de Neurologie din cadrul Spitalului universitar din București a fost creatorul unei școli moderne de neurologie, liderul neurologiei românești pentru mai bine de două decenii, căruia toți neurologii din România îi datorează formarea. Personalitate marcantă a neurologiei la nivel internațional, Profesorul Ovidiu Alexandru Băjenaru a fost un om luminat, a avut viziune, a creat, a muncit continuu, sacrificându-și binele personal în folosul comunității academice și al umanității. Cadrele didactice și studenții Universității noastre aduc, cu respect profund și dragoste, un ultim omagiu Profesorului Băjenaru și sunt alături de familia îndurerată".

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 21°C
IASI 18°C 20°C
CLUJ 18°C 20°C
CONSTANTA 14°C 13°C
CRAIOVA 19°C 19°C
BRASOV 18°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI