A murit Olivia Newton-John. Actrița și cântăreața care a devenit celebră cu filmul „Grease” avea 73 de ani

8 august 2022, 23:16

„Olivia Newton-John s-a stins din viață liniștită în această dimineață, la ranch-ul ei din sudul Californiei, înconjurată de familie și prieteni. Rugăm pe toată lumea să respecte intimitatea familiei în aceste momente foarte dificile”, a scris soțul ei, John Easterling, într-o declarație pe contul verificat de Instagram al cântăreței.

„Olivia a fost un simbol al triumfurilor și al speranței timp de peste 30 de ani, împărtășind călătoria ei cu cancerul la sân”, a completata acesta.

Cântăreața a dezvăluit în septembrie 2018 că se trata de cancer. A fost al treilea diagnostic de cancer al ei, după luptele cu cancerul de sân de la începutul anilor ’90 și din 2017.

(w620) Olivia New

Datorită unei serii de hituri country și soft-rock, Newton-John era deja o cântăreață populară la sfârșitul anilor 1970. Dar rolul ei de alături de John Travolta în „Grease” din 1978, probabil cel mai popular film muzical din toate timpurile, a ridicat-o la un nou nivel de celebritate.

Newton-John a cântat în trei dintre cele mai mari hituri ale filmului: duetele „You’re The One That I Want” și „Summer Nights” cu Travolta și balada ei solo, „Hopelessly Devoted To You”.

(w620) Olivia New

Născută în Cambridge, Anglia, în 1948, Newton-John s-a mutat cu familia ei în Melbourne, Australia, când avea cinci ani. După ce a câștigat un concurs de talente la o emisiune TV, „Sing, Sing, Sing”, în adolescență a format un grup de fete și a început să apară în emisiuni săptămânale de muzică pop în Australia.

Newton-John a înregistrat primul ei single în Anglia în 1966 și a înregistrat câteva hituri internaționale, dar a rămas în mare parte necunoscută publicului din SUA până în 1973, când „Let Be There” a devenit un hit de top 10 atât în topurile de muzică contemporană pentru adulți, cât și în cele country.

(w620) Olivia New

A urmat o serie de hituri No. 1 ușor de ascultat, inclusiv „I Honestly Love You”, „Have You Never Been Mellow” și „Please Mr. Please. Please”.

Apoi a venit „Grease”, care a fost filmul cu cele mai mari încasări din 1978 și a devenit un fenomen cultural de durată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă