A murit medicul chinez care a anunțat că urmează epidemia de coronavirus. Virusul periculos l-a răpus

6 februarie 2020, 20:54

Medicul Li Wenliang a anunțat pe rețelele de socializare, pe 30 decembrie, că urmează o epidemie de proporții, provocată de un virus misterios.

Spunea că şapte pacienţi care au frecventat o piaţă de fructe de mare au fost diagnosticaţi cu o boală asemănătoare SARS (Sindrom acut respirator sever) şi au fost plasaţi în carantină în spitalul în care lucra.

Imediat, a fost ridicat de autoritățile comuniste și interogat, fiind acuzat că răspândește informații false, care alarmează opinia publică.

Ulterior a fost eliberat și a revenit să lucreze la Wuhan Central Hospital.

Pe 10 ianuarie, după ce a tratat un pacient, fără să ştie că acesta era infectat cu coronavirus, Li a început să tuşească şi a făcut febră în ziua următoare. A fost spitalizat pe 12 ianuarie.

În zilele următoare, starea lui de sănătate s-a înrăutăţit atât de mult, încât a fost internat la secţia de Terapie Intensivă şi conectat la aparatul de oxigen. A fost testat pozitiv cu coronavirus.

Numărul cazurilor confirmate pe plan mondial au ajuns joi la 28.275, din care peste 28.000 au fost depistate în China.

Autoritățile chineze au anunțat și primul caz de coronavirus la un nou născut. Doctorii nu înțeleg cum micuțul din Wuhan a luat boala.

Până acum au fost înregistrate 565 de decese, din care două în afara Chinei continentale: unul în Filipine şi altul în Hong Kong.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite