A murit Karl Lagerfeld, ultimul monstru sacru al imperiului modei

19 februarie 2019, 19:11

Misterios, rafinat, elegant și extrem de creativ, Karl Lagerfeld și-a pus amprenta pe creațiile Casei Chanel timp de 36 de ani.

Era extrem de pudic și nu-i plăcea să vorbească despre viața sa personală. Aparițiile sale erau adevărate prezentări de modă, cu părul alb, pudrat, prins într-o coadă mică, ochelari cu lentile negre, costume elegante și cămăși albe cu gulere impecabile, inele pe toate degetele și mănuși. Se prezenta ca un adevărat rock-star.

Karl Lagerfeld s-a născut la Hamburg, în Germania și a trăit la Paris. Misterios, răspundea cu o piruetă dacă era întrebat când s-a născut sau câți ani are. Desenul era una dintre marile sale pasiuni. Îi plăcea să citească, iar universul cărților l-a însoțit toată viața.

A lucrat în același timp pentru vestitele case concurente Chloé și Fendi, iar din 1982 a creat pentru celebra Casă Chanel.

Cu o voință de fier, Karl Lagerfeld a slăbit 42 kg într-un an, pentru că și-a dorit să aibă o siluetă filiformă și să poată purta costume strâmte.

Ultima sa apariție publică a fost anul trecut, cu ocazia aprinderii luminițelor de Crăciun de pe vestitul bulevard parizian Champs Élysée.

Elegant, rafinat și exigent, Karl Lagerfeld a creat inspirat de viață și a reinventat moda mai bine de 60 de ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă