A murit interpreta de muzică populară Ionela Prodan

16 aprilie 2018, 22:01

Cunoscuta artistă, în vârstă de 70 de ani, s-a stins la Spitalul de Urgenţă Elias la ora 21.00, a confirmat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al instituţiei medicale, Silviu Negoiţă.

Ionela Prodan a fost internată în unitatea medicală acum o lună. Era în stare gravă după acutizarea unor afecțiuni cronice, se arată într-un comunicat.

„Pe perioada internării a beneficiat de monitorizare strictă cu supravegherea și controlul funcțiilor vitale, cât și asigurarea confortului fizic și psihic adecvat situației date”, se mai arată în documentul emis de spital.

„Ai fost un artist emerit, un om fără egal, de o bunătate și o simplitate incredibilă. Ai sădit în inimile românilor clipe de neuitat și i-ai bucurat ani de zile cu vocea ta inegalabilă. Ai avut un har nepereche și ai reușit, astfel, să faci o întreagă lume să te iubească și să te respecte. Pentru noi ai fost cea mai bună mamă, pentru poporul român ai fost bun național! În inimile oamenilor, pe care i-ai iubit și bucurat cu vocea ta, nu vei muri niciodată! Ai fost, ești și vei rămâne îngerul nostru păzitor! Te iubim și te vom iubi mereu!”, a notat fiica ei pe Facebook.

Ionela Prodan s-a născut pe 6 octombrie 1947, la Dăbuleni.

A absolvit liceul teoretic “Constantin Brâncuşi” din localitate. A urmat apoi Facultăţile de Filosofie şi de Istorie şi Geografie din cadrul Universităţii din Craiova.

Artista a avut numeroase colaborări cu artişti ai muzicii populare româneşti, între care s-a remarcat cea cu Ion Dolănescu.

S-a implicat și în politică. A fost membră a Partidului Social Democrat. În 2012, Ionela Prodan a candidat la alegerile parlamentare din partea PSD într-un colegiu din diaspora. În 2016, a candidat pe listele PSD Covasna pentru un loc în Senat.

A fost numită reprezentant special pentru românii de pretutindeni şi coordonator al programului “Cunoaşte România prin cultura sa tradiţională”, iniţiat de Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului de Externe.

În 2002, fostul președinte Ion Iliescu i-a conferit Crucea Naţională Serviciul Credincios Clasa a III-a, iar în 2004 a fost decorată cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor.

Ionela Prodan are două fiice: Anamaria, cunoscuta impresară de fotbal, şi Anca.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite