A murit în timpul unui examen, după 11 ore de muncă. O angajată informatician a făcut infarct când introducea date în calculator

28 iunie 2017, 19:34

În ziua fatală, Rozina Miron era extrem de obosită. Fusese la un alt liceu pentru examenul de Bacalaureat, iar după-amiază avea de lucru la colegiul Al. I. Cuza, pentru Evaluarea naţională.

A leşinat în timp ce introducea datele de la examen în calculator.

Medicii au constatat că făcuse stop cardiac.

Femeia avea 43 de ani şi doi copii mici.

Colegii s-au revoltat. Pe reţelele de socializare au curs mesaje de condoleanţe, dar mai ales acuzaţii la adresa sistemului şi chiar a conducerii şcolii.

Sindicatul din care făcea parte primise în urmă cu câteva zile o cerere de ajutor.

Ne-a relatat că este în conflict cu doamna directoare, că nu mai suportă persecuțiile la care este supusă (…) Nu mi-a dat detalii de la ce provine conflictul, dar se cunoștea că era foarte, foarte marcată„, a declarat Adrian Andrășescu, liderul Sindicatului Liber Educaţia.

De altfel, notificarea pe care o primise chiar în ziua morţii anunţa o cercetare disciplinară pentru neîndeplinirea unor atribuţii, dar şi pentru atitudinea faţă de conducerea şcolii.

Directoarea liceului susţine însă că altele au fost cauzele tragediei.

Nu avem nicio vină, nicio culpă (…) Nu era cercetată disciplinar, deci în momentele în care există examene naționale vă dați seama că mai sunt și puncte de vedere divergente„, a declarat Iulia Chirnoagă, director Colegiul Al. I. Cuza.

Inspectorul şcolar general, ISJ Galaţi, Mioara Enache, a indicat că sunt cercetate faptele întâmplate în ultima perioadă. 

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite