A murit fiul antrenorului Marcel Țenter. Familia a decis ca rinichii lui Radu Țenter să fie donați pentru transplant

7 martie 2019, 07:53

ACTUALIZARE Potențialii primitori ai rinichilor au ajuns la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal pentru analize amănunțite. Este vorba despre 6 persoane, o femeie și 5 bărbați, cu vîrste între 18 și 30 de ani.

În cursul zilei, două persoane vor intra ăn sala de operație pentru transplantul de rinichi.

 

Familia lui Radu Țenter a decis să facă un gest nobil. Rinichii tânărului vor fi recoltați pentru a salva alte vieti, care se află pe listele de așteptare. Potențialii primitori vor ajunge în această dimineață la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal, pentru analize amănunțite.

Fiul antrenorului de baschet masculin s-a stins din viață, după ce a fost lovit de o mașină la sfârșitul săptămânii trecute, când s-a angajat în traversarea neregulamentară a unui drum intens circulat din Cluj.

Peste 100 de suporteri ai Universității Cluj au venit în toiul nopții la Secția de Neurochirurgie pentru a-și lua rămas bun de la Radu Țenter, fiul lui Marcel Ţenter, care le-a fost alături în galerie la toate competițiile sportive ale echipei de suflet.

Tatăl lui Radu, Marcel Țenter, fost antrenor al naționalei de baschet masculin, are o legătură strânsă cu institutul de la Cluj.

În 2017, a suportat aici un transplant de rinichi și a fost ultimul pacient al medicului Lucan, însă după un an, organismul său a respins rinichiul. La  începutul anului 2018, Marcel Țenter a donat o sumă de bani unității medicale.

Fiul său, Radu, avea 25 de ani.

Oamenii au aprins candele la intrarea în spital și l-au comemorat pe Radu Țenter.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite