A murit fata din Vaslui suspectă de meningită meningococică. La Colegiul Gheorghe Lazăr din București, confirmate încă două cazuri

23 aprilie 2019, 11:35

Medicii ieșeni au fost rezervați de la început cu privire la șansele adolescentei. Aceasta a ajuns în stare extrem de gravă, în șoc septic și nu a răspuns la tratamentele pe care i le-au administrat  în terapie intensivă.

Adolescenta era din localitatea Zapodeni, județul Vaslui și era plecată de acasă de mai mult timp.

Polițiștii locali au găsit-o în subsolul unui bloc în urmă cu câteva zile și au dus-o în centrul de ocrotire pentru minori.

Ieri a fost internată la spitalul din Vaslui pentru că se simțea rău iar primele simptome de meningită au apărut în cursul noptii când s-a și decis transferarea la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Centrul unde a fost cazată adolescenta va fi dezinfectat, iar toți cei care au intrat în contact cu ea au primit tratament profilactic cu antibiotice.

Între timp, în urma testelor făcute la Colegiul Gheorge Lazăr din Capitală, unde a studiat fata răpusă de meningită fulminantă, au fost confirmate încă două cazuri. Sunt două fete care nu sunt în pericol, a anunțat Directia de Sănătate Publică.

Cele două sunt purtătoare sănătoase și nu ar fi interacționat cu eleva care a decedat.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite