A murit Dan Adamescu, afacerist și patron de trust media

24 ianuarie 2017, 05:15

Dan Adamescu executa din luna mai pedeapsa de 4 ani și 4 luni primită în dosarul în care a fost acuzat că a mituit 2 judecători pentru pronunțarea unor soluții favorabile în dosare de insolvență ale unor firme. 12 ani şi 2 luni ea fost însă cea mai grea sentinţă din acest dosar. A primit-o Mircea Moldovan, judecătorul care a sărit gardul şi a fugit de acasă când au venit procurorii DNA să îl aresteze.

Procurorii DNA l-au mai trimis în judecată și în decembrie 2016, în dosarul privind prejudicierea societății Asigurare Reasigurare Astra SA cu aproximativ 800 milioane lei.

Dan Adamescu era acuzat de abuz în serviciu în formă calificată, spălare de bani și complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (două infracțiuni). 

Pentru abuz în serviciu au fost deferiți justiției în același dosar: Angela Toncescu, la data faptelor președinte al Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (actuala Autoritate de Supraveghere Financiara), Tudor Balta și Constantin Buzoianu, la data faptei vicepresedinți ai Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Dan Constantinescu, Daniela Popa, Corneliu-Silviu Moldoveanu, membri ai Consiliului. 

De asemenea, au fost trimiși în judecată pentru fapte similare Anabella Ruse, director general al Direcției Generale Autorizări, Marinela Nemeș, director general al Direcției Generale Juridice, și Carmen-Gabriela Ivan, director general al Direcției Generale Stabilitate Financiara și Actuariat, toate din cadrul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite