A murit cântărețul Charles Aznavour, la vârsta de 94 de ani

1 octombrie 2018, 15:26

Anul acesta, Charles Aznavour a fost nevoit să-și anuleze mai multe concerte din cauza unei fracturi la braț. Dar asta nu l-a împiedicat să cânte și să se gândească la următoarele spectacole.

“La Boheme”, “Emmenez-moi”, “For me formidable”, sunt doar câteva dintre cântecele care au cucerit inimile multor generații de iubitori ai muzicii sale. A concertat cu succes și în România.

Avea doar 1,60 m, dar mult farmec personal, era extrem de perseverent și s-a făcut remarcat prin vocea să particulară. A cântat în 8 limbi străine.

Charles Aznavour a avut o carieră impresionantă în cinematografie, unde a jucat în peste 90 de filme.

De-a lungul impresionantei sale cariere, Charles Aznavour a cochetat și cu filmul. “Moș Goriot”, o coproducție franco-belgiano-română, la care a colaborat și Televiziunea Română, a fost printre ultimele roluri jucate de marele artist.

Ultimul gigant al cântecului francez, Charles Aznavour obișnuia să spună că nu este bătrân și că doar este în vârstă, dar cu multă poftă de viață.

Charles Aznavour s-a născut în 1924, la Paris. De origini armene, artistul și-a început cariera la 9 ani și a cântat până în ultima clipă.

Edith Piaf a fost impresionată de talentul său, iar Johnny Hallyday, Sylvie Vartan sau Gilbert Bécaud i-au cântat cântecele.

A fost căsătorit de trei ori și a avut 6 copii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite