A murit actriţa Mira Furlan, cunoscută din serialele Babylon 5 și Lost

22 ianuarie 2021, 16:15

Moartea vedetei, care s-a născut la Zagreb, a fost confirmată pe contul său oficial de Twitter şi, ulterior, de producătorul ”Babylon 5”, J. Michael Straczynski.

Nu au fost oferite detalii cu privire la cauza morţii acesteia.

Pe contul Twitter al Mirei Furlan, un mesaj care anunţă decesul este însoţit de o declaraţie a actriţei. ”Nu mi-e teamă”, se arată în citat. ”Lăsaţi-mă să închid ochii şi să simt frumuseţea din jurul meu. Şi să respir sub cerul întunecat, plin de stele. Inspiră. Expiră. Asta e tot”.

Într-un mesaj postat pe Twitter, Straczynski a descris-o pe Furlan drept o ”femeie bună şi blândă, o actriţă uimitor de talentată şi o prietenă a tuturor celor din distribuţia şi echipa ‘Babylon 5’ ”.

”Am ştiut de ceva timp că sănătatea Mirei se înrăutăţeşte”, a precizat el, adăugând că ”am tot sperat că va fi mai bine”.

În seria de televiziune ”Babylon 5”, Furlan a interpretat-o pe Delenn, ambasadoarea Minbari pe staţia spaţială Babylon 5.

În 2004, ea s-a alăturat distribuţiei ”Lost” în rolul Danielle Rousseau, un om de ştiinţă francez care a rămas pe insula misterioasă unde se petrece acţiunea serialului în urma unui naufragiu.

Actrița a jucat și în filme multipremiate, precum When Father Was Away on Business și The Abandoned.

Mira Furlan a emigrat în Statele Unite alături de soţul său, Goran Gajic, în noiembrie 1991.

A absolvit Academia de Arte Dramatice din Zagreb, obținând o diplomă  în teatru. A urmat de asemenea cursuri de limbi străine la Universitatea din Zagreb, devenind fluentă în  engleza, germana și franceză.

A avut numeroase apariții la televiziunea iugoslavă și în cinematografie. A jucat rolul Ankica Vidmar în filmul When Father Was Away on Business, care a câștigat Palme de Aur la Festivalul de Film de la Cannes din 1985 și a fost nominalizat la Premiul Academiei pentru cel mai bun film în limba străină. La sfârșitul anilor 1980, a jucat în producții de teatru atât în Zagreb, cât și la Belgrad.

După ce s-a mutat la New York, a lucrat ca actriță și cântăreață, apărând pe scenă la New York și Los Angeles.

A jucat rolul Ambasadoarei Minbari Delenn  în toate cele cinci sezoane ale seriei Babylon 5 și în unele dintre filmele Babylon 5.

Între 2004 și 2010 a jucat rolul recurent al lui Danielle Rousseau în serialul de succes Lost.

În 2009, ea a apărut într-un episod din NCIS, intitulat „South By Southwest”.

În 2002, Mira Furlan s-a întors în Croația după unsprezece ani pentru a juca rolul principal în producția companiei de teatru Ulysses a lui Rade Šerbedžija, „Medeea”, de Euripide.

(w400) Mira Furla

A fost căsătorită cu regizorul sârb Goran Gajić, care a regizat un episod din Babylon 5 și mai multe piese de teatru în care a jucat Mira Furlan.

Cei doi au un singur copil, Marko Lav, născut în 1998.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite