A mai existat un dosar Tel Drum la DNA. Laura Codruța Kovesi: „S-a soluționat în 2010 printr-o soluție de netrimitere în judecată”

16 iulie 2017, 14:09

Într-un interviu pentru Ziare.com, şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a dezvăluit că o anchetă care viza Tel Drum a mai fost începută de procurorii anticorupţie.

„- A fost un dosar, s-a soluționat în 2010 printr-o soluție de netrimitere în judecată. (…)

– Avea vreo legătură cu domnul Dragnea?

– Nu pot să vă confirm sau să vă infirm acest lucru”.

Din 2016, procurorii au demarat o nouă anchetă, iar după dezvăluirile jurnaliştilor de la Rise Project au extins cercetările.

Ziariştii au publicat un raport pe care îl atribuie serviciului secret din Ministerul de Interne. Acesta conţine informaţii despre o reţea infracţională formată din persoane cu putere de decizie în judeţ, care l-ar fi ajutat pe Liviu Dragnea să facă fraude cu bani europeni şi guvernamentali.

Documentul vorbeşte despre afacerile grupării, despre cei care controlează în realitate firma Tel Drum, despre lucrări fictive şi donaţii suspecte la partid.

Potrivit raportului, Liviu Dragnea ar deţine majoritatea acţiunilor la purtător la compania Tel Drum.

Acuzaţiile au fost respinse de liderul PSD, care consideră că este o ţintă a DNA.

Dragnea, despre ancheta DNA: Mă aștept să fiu audiat de Kovesi pentru tot ce se întâmplă în țara asta, și dacă plouă

Mai mulţi apropiaţi ai lui Liviu Dragnea au fost audiaţi la DNA. Printre aceştia, fosta sa soţie Bombonica Prodana, omul de afaceri Marian Fișcuci, care a fost primul patron al Tel Drum, şi Adrian Simionescu, fost deputat şi fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Cei doi împreună cu omul de afaceri Florinel Marinaş au fost puşi sub urmărire penală pentru evaziune fiscală realizată prin firme care îşi au sediile în Teleorman şi Bulgaria.

Şi Adrian Ionuţ Gâdea, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării şi fost preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, este urmărit penal în afacerea Belina.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite