A lăsat zeci de oameni dintr-un bloc în frig după ce a oprit centrala comună și a închis spațiul în care era amplasată instalația

13 decembrie 2019, 20:33

Locatară din bloc: „În casă la noi sunt 12 grade. Este neplăcut să stai cu 3 copii mici la 12 grade,  iar temperaturile noaptea sunt sub minus„.

Așa locuiesc aproape 40 de oameni dintr-un bloc de pe strada Știrbei Vodă din Capitală. Locatarii spun că au rămas fără nicio sursă de încălzire sau de apă caldă din cauză că centrala comună nu mai funcționează.

Ei îl acuză pe proprietarul unui spațiu comercial de la parterul blocului că ar fi împrejmuit, fără să aibă toate avizele, un spațiu pietonal unde se afla și centrala. Apoi ar fi chemat o firmă acreditată care a închis-o din cauză că instalația era neconformă.

Corina Boisnard, președintele asociației de proprietari: „El avea un spațiu de 97 de mp și a închis 185 mp. (…) Dumnealui a închis spațiul circulant de sub coloane ca și când cineva ar fi închis spațiul de la coloanele de la Romană„.

Dragoș Porojnicu, jurnalist TVR: „Proprietarul spațiului comercial respinge acuzațiile și susține că a respectat legea. A refuzat să facă declarații în fața camerei, în ciuda insistențelor noastre„.

Într-un răspuns pentru Știrile TVR, Primăria Generală spune că proprietarul de la parter are toate autorizațiile pentru lucrările făcute. Cu toate acestea, Inspectoratul de Stat în Construcții consideră că autorizația a fost emisă cu încălcarea legii, iar asociația de proprietari a obținut în instanță suspendarea ei.

De partea locatarilor, în baza unei ordonanțe președințiale, un executor judecătoresc a venit de două ori pentru a porni centrala blocului. Nu a putut din cauză că niciun un angajat al companiei de gaze nu s-a prezentat, deși au fost trimise înștiințări.

Pentru că în bloc sunt atât persoane de peste 90 de ani, cât și copii mai mici de un an, mulți dintre locatari s-au mutat la rude sau la prieteni până când  problema căldurii va fi rezolvată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite