A învățat să respire din nou. Povestea primului pacient cu transplant de plămâni din România

31 mai 2018, 22:01

Un singur om, două vieți diferite. Este povestea impresionantă a primului român transplantat pulmonar anul acesta, la spitalul Sfânta Maria din Capitală.

Mugurel Amariței are 36 de ani.  La jumătatea lunii aprilie era la pat și respira cu ajutorul aparatelor. Își pierduse orice speranță.

Mai bine de 8 ore a durat operația în urma căreia bărbatul declară că a devenit un alt om.

Intervenția a fost făcută de o echipă de medici conduși de renumitul chirurg Igor Tudorache, venit special de la Hanovra.

Totuși, discuțiile din acea perioadă despre siguranța efectuării unei astfel de operații în România și-au pus amprenta asupra tânărului.

Bărbatul va fi externat cel mai probabil săptămâna viitoare. Și-a propus să trăiască la intensitate maximă fiecare clipă, indiferent cum va fi aceasta.

Potrivit medicilor, recuperarea după acest tip de intervenție se face pe o lungă perioadă de timp. Include și o componentă psihiatrică.

După ce va fi externat Mugurel Amariței, la clinica de recuperare de la spitalul Colentina va fi adus al doilea pacient transplantat la spitalul Sfânta Maria,  un bărbat în vârstă de 47 de ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă