A intrat în vigoare Regulamentul european privind protecția datelor. Companiile care nu protejează datele personale riscă amenzi uriașe

25 mai 2018, 19:32

Cei care nu și-au dat acordul să primească în continuare pe mail informari de marketing de la companii sau diverse instituții nu le vor mai primi.

Sunt afectați și cei care accesează diferite site-uri pe internet care au cookies ce colecteaza date. Inclusiv ziarele românești, europene sau americane au cerut acordul cititorilor pentru a le folosi datele de profil.

Unii dintre utilizatori și-au dat acordul, alții se bucură că au scăpat de mailurile enervante.

Reprezentanții Autorității de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal spun că utilizatorii au dreptul să ceară lămuriri companiilor care le cer datele.

După intrarea în vigoare a noilor reguli, mai multe site-uri americane de mare trafic au devenit inaccesibile. E vorba mai ales de publicații, a căror pagină internet nu mai poate fi deschisă de pe teritoriul Uniunii Europene. 20 de milioane de euro sau 4 la sută din cifra de afaceri – atât este amenda pentru companiile care dau dovadă de neglijență în folosirea datelor personale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite