A înlocuit hainele de pastor cu cele de comandant în armată. Cum a ajuns Oleg Magdych să conducă în luptă peste 100 de soldaţi

Oleg Magdych pastor ucrainean și comandant de batalion
Oleg Magdych pastor ucrainean și comandant de batalion
15 aprilie 2022, 10:41

Magdych a mărturisit pentru CNN că majoritatea soldaților alături de care luptă erau civili înainte de război. Înainte să pună mâna pe arme, cu toţi au trecut prin câteva săptămâni de antrenamente intense. Iar mulți soldați s-au grăbit să învețe pe fronturile de luptă.

„Optzeci la sută din unitățile mele sunt formate din oameni care nu au ținut niciodată o armă în mână în viața lor. Sunt șoferi de camion obișnuiți, avocați”, a spus Magdych, care povesteşte că în batalionul său, implicat în cele mai recente lupte de lângă Kiev, nimeni nu a fost rănit.

„În primele zile, toţi încearcă să se certe cu mine și să spună de ce nu ar trebui să facă ceea ce le spun eu, cum ar fi, de exemplu, să sape tranșee. Dar vă spun că, după ce trec prin primul bombardament, toţi vor să sape tranșee”, a spus Magdych.

Magdych a povestit că ce l-a ajutat să reziste până acum sunt credința şi familia sa implicată acum îi a-i ajuta pe alţii. Soția lui se află în vestul Ucrainei, asistă ucrainenii strămutați în interiorul țării cu hrană și cazare, a spus el, și lucrează cu femei și copii pentru a oferi ajutor psihologic.

„Ea este eroul meu. Ea nu a vrut să meargă în Europa. Ea a decis să rămână în Ucraina și să aștepte victoria aici”, a spus el.

Fiul lor cel mic s-a alăturat Forțelor de Apărare Teritorială care apără vestul Ucrainei și „vrea foarte mult să fie cu mine”, a spus Magdych.

„Dar i-am spus că are o sarcină mai importantă. Trebuie să aibă grijă de mama lui. Deci, asta face în acest moment”, a continuat pastorul.

Forțele ruse s-au retras din nordul Ucrainei și își concentrează eforturile spre est și sud. Oficialii ucraineni au avertizat asupra bombardamentelor care încep să se intensifice în estul Ucrainei şi susțin că Rusia se pregătește pentru o operațiune ofensivă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite