A înflorit laleaua galbenă la Cazanele Dunării

Regina cu coroană galbenă este o minune care crește pe abrupturile stâncoase ale Cazanelor Mari ale Dunării. Înfloreşte în fiecare an exclusiv în această parte de lume. Doar că în acest an, din cauza restricţiilor impuse de pandemie, turiştii nu mai pot vizita aceste locuri. Dar imaginile sunt impresionante.

16 Aprilie 2020, 14:54 Știrile TVR |
Laleaua galbena a inflorit la Cazane
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Este una dintre legendele care întăreşte misterul florii de un galben intens, care a prins rădăcini în sălbăticia stâncoasă din Cazanele Dunării. Cei care au crescut în aceste locuri o ştiu de mult şi sunt încântaţi că, alături de celelalte obiective turistice, laleaua a rămas un simbol al Clisurii.

Laleaua este protejată aşa că în ultimii ani tot mai multe exemploare au apărut pe versanți. Şi numărul turiştilor care vin primăvara aici a crescut: mulţi chiar vor să le admire florile. În acest an însă, croazierele pe Dunăre sunt interzise din cauza coronavirusului iar micile regine cu coroană galbenă au rămas stăpâne peste Cazane.

Laleaua galbenă de Cazane a fost descoperită acum 136 de ani de un botanist maghiar. Este o sprecie protejată prin Convenția de la Barna, din 1979.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TIMP LIBER
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 7°C
IASI 3°C 6°C
CLUJ 4°C 8°C
CONSTANTA 11°C 14°C
CRAIOVA 8°C 7°C
BRASOV 7°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI