A început Summitul extraordinar de la Bruxelles. Liderii europeni îşi aleg conducătorii principalelor instituţii comunitare

30 iunie 2019, 21:33

Manfred Weber ar fi trebuit să preia conducerea Comisiei Europene, însă grupul Renew Europe şi socialiştii din Parlamentul European au refuzat să-l susţină.

Angela Merkel a venit cu o propunere şocantă, aceea ca popularii europeni să-l susţină pe Frans Timmermans, adică un socialist, la şefia Comisiei Europene, în schimbul postului de Preşedinte al Parlamentului European pentru Manfred Weber, cel refuzat de grupul Renew Europe şi socialişti, transmite corespondentul nostru la Bruxelles, Lucian Pîrvoiu.

Preşedintele Klaus Iohannis, care a ajuns în această seară la Bruxelles, crede că „va fi o noapte foarte lungă, cu un final nu neapărat cert „.

„Ar fi optimal să ajungem la o concluzie comună, înainte să înceapă Parlamentul european lucrul, în mandatul nou. Dacă nu se întâmplă aşa, nu este o catastrofă. În final, e important să găsim soluţii care sunt viabile şi acceptabile”, a declarat preşedintele Iohannis la sosirea la summitul extraordinar de la Bruxelles.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite