A început să fie administrat rapelul vaccinului anti covid AstraZeneca în România

12 aprilie 2021, 20:28

La exact opt săptămâni de la prima doză de vaccin AstraZeneca, primarul municipiului Cluj-Napoca a făcut şi rapelul.

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca: Totul este în regulă, nu am niciun fel de simptom special. Doar prin imunizare și cu ajutorul vaccinului vom reuși să ne apropiem de viața pe care am avut-o înainte.

La Galați, toți cei programați la rapelul cu serul AstraZeneca au mers la centrul de vaccinare încă de la primele ore ale dimineții. La prânz, se strânseseră aproape o sută, la sala Siderurgistul.

Valentin Lupu, medic coordonator al centrului de vaccinare: Astăzi a fost prima zi la rapel la vaccinul AstraZeneca, s-au prezentat toți cei programați. În afară de durerea la locul inoculării, nimeni nu s-a plâns de alte efecte.

Nu la fel de bine decurge vaccinarea cu prima doză. Mulți dintre cei înscriși au renunțat la imunizare.

Teodora Diaconița, purtător de cuvânt, Prefectura Galaţi: Programări au fost făcute, câte 60 pe fiecare flux atât la Tg. Bujor cât și la Tecuci, însă oamenii nu s-au mai prezentat la programare.

În judeţul Gorj, la toate cele trei centre de vaccinare cu AstraZeneca e pustiu. Cei înscrişi pe listă fie au anulat programarile, fie nu s-au prezentat. Aşa că autoritatile locale au cerut să fie transformate în centre Pfizer.

Corneliu Răducan Morega, prefectul județului Gorj: Ni s-a aprobat să se folosească vaccin de la Pfizer, pentru că la vaccinul de la AstraZeneca nu voiau să se înscrie.

Andrei Baciu, vicepreşedintele CNCAV: EMA recomandă continuarea cu vaccinul produs de AstraZeneca. Toate reacțiile adverse pe care le-am avut noi în România, cu o singură excepție, sunt încadrate la reacții adverse minore și comune.

Oficialii români au decis că doar persoanele care fac tromboze sau șoc anafilactic după prima doză au contraindicații pentru rapel.

Diana Brâncuș, jurnalist senior, TVR: La mai bine de patru sute de mii de persoane vaccinate cu AstraZeneca în România, au fost confirmate oficial peste 5.500 de reacţii adverse, aproape la fel de multe ca după vaccinul Pfizer, din care au fost administrate însă de patru ori mai multe doze.

Mulţi au început să raporteze probleme după veştile privind riscul foarte mic de apariţie a unor cheaguri de sânge.

Agenţia Europeană a Medicamentului a admis ca este posibilă o legătură între vaccinarea cu AstraZeneca și apariția unor cheguri de sânge, dar a stabilit că beneficiile sunt mult mai mari decât riscurile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite