A început reconstituirea crimelor din „casa groazei”. Gheorghe Dincă le-a arătat anchetatorilor cum a răpit-o pe Alexandra Măceșanu. Intervenție a trupelor speciale

16 septembrie 2019, 09:12

Localnicii adunați în fața casei în care locuia Alexandra Măceșanu s-au înfuriat când l-au văzut pe Gheorghe Dincă. Polițiștii l-au adus în localitate pentru a reface traseul pe care l-a parcurs în ziua răpirii. A fost nevoie de intervenția trupelor speciale pentru a calma spiritele.

Anchetatorii i-au cerut suspectului să le explice cum a interacționat pentru prima dată cu Alexandra, pe 24 iulie. Rolul fetei a fost jucat de o polițistă.

Gheorghe Dincă a fost pus la volan, pentru a le arăta anchetatorilor ce e vorbit cu Alexandra în momentul în care a invitat-o în mașina lui, pentru ca apoi să o ducă la liceul din Caracal, acolo unde Alexandra învăța și unde fata i-a spus că ar vrea să ajungă. Aceasta a fost și următoarea oprire a anchetatorilor.

Polițiștii au aflat că în zona liceului din Caracal a avut loc și prima agresiune fizică asupra minorei.

O altă oprire a fost pe digul din localitate, unde Gheorghe Dincă a aruncat telefonul tinerei.

Apoi, coloana de mașini a poliției s-a îndreptat spre casa suspectului.

A fost un moment foarte tensionat, pentru că la casa lui Gheorghe Dincă a ajuns și bunicul Luizei Melencu. El a vrut să se apropie cât mai mult de Dincă, pentru a-l întreba ce a făcut cu nepoata lui.

La reconstituirea din „casa groazei” a fost folosit un manechin.

De la casa din cartierul Bold, polițiștii l-au dus pe Gheorghe Dincă în centrul orașului, în zona în care a fost surprins de camerele supraveghere pe 25 iulie.

A urmat reîntoarcerea la casa suspectului, unde acesta a explicat cum a omorât-o și a incinerat-o pe Alexandra.

În jurul orei 16.00, reconstituirea s-a încheiat. Gheorghe Dincă a fost dus în arestul IPJ Olt.

Marți, polițiștii vor face a doua reconstituire, în cazul Luizei Melencu.

_____________________________

ACTUALIZARE Gheorghe Dincă, principalul suspect al crimelor din Caracal, a fost apărat cu mascaţii de furia oamenilor. Ajuns la locuinţa sa din Caracal pentru reconstituirea faptelor, oamenii au încercat să ajungă la maşina în care era Gheorghe Dincă.

Părinţii Alexandrei Măceşanu nu participă la această reconstituire, în faţa casei lui Dincă din Caracal fiind însă prezenţi membri ai familiei Luizei Melencu, cealaltă fată dispărută despre care acesta a recunoscut că ar fi răpit-o şi ucis-o.

Bunicul Luizei Melencu a fost prezent împreună cu mama fetei, la Caracal, în timpul reconstituirii faptelor de la casa lui Gheorghe Dincă.

Acesta a vrut să ajungă în apropierea locuinţei, dar a fost împiedicat de jandarmi să treacă.

_____________________________

Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal care a mărturisit că le-a omorât pe Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, participă, luni şi marţi, la reconstituirea faptelor. Anchetatorii vor reface, luni, traseul parcurs de Dincă după ce a luat-o la ocazie pe Alexandra, iar marţi, traseul parcurs cu Luiza.

Gheorghe Dincă a fost transferat încă de sâmbătă în Arestul Poliţiei Olt, pentru a participa, luni şi marţi, la reconstituirea presupuselor crime pe care a mărturisit că le-a comis în casa din Caracal.

Alexandra Măceşanu (15 ani) şi Luiza Melencu (18 ani) sunt cele două fete care au dispărut după ce au fost luate la ocazie de Gheorghe Dincă. Acesta a mărturisit că le-a omorât pe cele două copile, apoi le-a ars trupurile în butoiul din curte.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite