A început reabilitarea Palatului Episcopal din Oradea. Până acum, s-au strâns 200.000 de lei din donații

19 septembrie 2018, 22:48

Muncitorii au început să lucreze imediat ce specialiştii au expertizat ceea ce a mai rămas din Palatul Episcopal din Oradea.

Incendiul a distrus aproape totul.

Rezultatele anchetelor nu au fost date publicităţii încă, dar orădenii cred că Palatul Episcopal Greco-Catolic trebuie să fie refăcut în forma lui inițială.

Arhiepiscopia ortodoxă a Vadului, Feleacului și Clujului împreună cu Fundația „Transilvania Leaders”, a oferit un ajutor de 80.000 lei pentru refacerea Palatului.

ÎPS ANDREI, mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului: „Sfântul Pavel ne zice că trebuie să ne bucurăm cu cei ce se bucură și să ne întristăm cu cei care sunt în necaz. În spiritul acestei învățături am hotărât ca și noi, Arhiepiscopia, împreună să dăm toți o mână de ajutor”

Până acum s-au adunat peste 200 de mii de lei din donaţii. Incendiul din 25 august a izbucnit în Sala Mare a palatului, probabil din cauza unui scurtcircuit. Focul a mistuit acoperișul și primul etaj al clădirii. Peste o mie de metri pătrați au fost afectați, iar un turn s-a prăbușit.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Urmari ale incendiului de la

Cine sunt tinerii care au murit în incendiul de la Ferma Dacilor