A început Programul Oficial de Internship al Guvernului. Mesajul premierului adresat tinerilor: Sâcâiți-i și enervați-i pe colegii mei!

17 iulie 2017, 10:32

Premierul Mihai Tudose le-a transmis un mesaj tinerilor care participă la Programul Oficial de Internship al Guvernului, cu ocazia ceremoniei de deschidere a ediției 2017.

Premierul le-a spus tinerilor să fie insistenți, să pună întrebări să aducă un suflu nou în ministere.

Principalul scop al părții guvernamentale în ceea ce vă privește este ca dvs. să aduceți un suflu nou să criticați să insistați, să puneți întrebări, să dați soluții să insistați cu soluțiile acolo unde se poate fiindcă din experiențele trecute, înțeleg că niște colegi de-ai dvs, chiar au livrat niște soluții foarte bune. Toți colegii mei au primit rugămintea să vă trateze cel puțin ca pe egalii noștri, meritați acest lucru. Sunteți 100 de tineri superbi care în loc să folosiți vacanța pentru odihnă sau în alte scopuri mai ludice, ați preferat să veniți în administrație. Nu o să vă fie ușor. Vă sugerez să nu fie prima întrebare, pe la ministere: ‘și noi la cât plecăm acasă?’. Stați cât puteți. Sâcâiți-i și enervați-i pe colegii mei, inclusiv pe mine! Din foștii dvs. colegi am doi colegi care lucrează pe partea de comunicare, sunt câțiva colegi de-ai dvs care lucrează în administrație, culminând cu o fostă colegă de-a dumneavoastră,  de acum doi ani, care lucrează la ușă la mine la cabinet, pe partea din interior,  fiind de un real succes.  Mi-aș dori să vă văd pe cât mai mulți dintre voi pe aici și după internship pentru a ne ajuta dând acel suflu nou de care avem nevoie cu toții”, a mai zis Mihai Tudose.

Ediția aniversară a Programului Oficial de Internship al Guvernului României, ediția a V-a, se desfășoară în intervalul 17 iulie – 18 septembrie și pune la dispoziția tinerilor interesați 100 de poziții de intern în peste 75 de domenii de studii.

Participanții la Program vor beneficia de o bursă în cuantum de 1.000 RON/lună pentru amortizarea costurilor de subzistență în cele două luni ale stagiului, în condițiile în care vor lua parte la activitățile comune sau specifice instituției-gazdă cel puţin 6 ore/zi.

Anul acesta, la cea de-a cincea ediţie a Programului de Internship s-au alăturat Guvernului României alte 51 de instituții-gazdă.

Programul va oferi tinerilor oportunitatea de familiarizare cu metodele de lucru ale administraţiei publice centrale. Dincolo de activitatea zilnică în cadrul administrației centrale, stagiarii vor avea ocazia să participe la discuții și mese rotunde în prezența unor înalți oficiali ai statului român, precum și la training-uri și workshop-uri tematice, potrivit gov.ro

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă