A început programul „Casa Verde Fotovoltaice”. Aplicația s-a blocat după câteva ore

10 septembrie 2019, 19:09

Programul „Casa Verde Fotovoltaice” subvenționează folosirea panourilor solare pentru obținerea de energie electrică verde în gospodării. Înscrierile se fac prin aplicaţia Casa Verde Fotovoltaice iar candidații, persoane fizice, trebuie să respecte câteva condiții: să aibă taxele şi impozitele plătite la zi, să aibă locuinţa conectată la reţeaua naţională de energie electrică şi să nu existe sediu de firmă în locaţie.

După aprobare, în maximum opt luni, sistemul de panouri fotovoltaice va fi instalat.

Beneficiarul ar urma să cheltuiască doar 2.200 de lei, o diferență de 10%. Conform proiectului, pe o casă vor fi instalate în jur de 10 panouri fotovoltaice. Cine vrea mai multe, plăteşte suplimentar. Oricum, cele 10 panouri asigură lejer energia electrică necesară unei locuinţe obişnuite, spun cei din domeniu. Iar factura scade considerabil.

Energia electrică suplimentară pe care o produc panourile poate fi livrată în reţeaua naţională, iar proprietarul va încasa bani. Prima zi a programului a început  însă cu stângul. De la ora 16.30 aplicaţia nu a mai fost funcţională. Administraţia Fondului de Mediu a anunţat că face „analize” şi că înscrierile vor fi reluate curând.

Programului „Casa Verde Fotovoltaice” i-au fost alocate aproape 700 milioane de lei. Banii vor fi suficienţi, potrivit estimărilor, pentru 33.000 de beneficiari.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Programul Casa Verde Panouri Fotovoltaice

Programul Casa Verde Fotovoltaice, deblocat marţi