A început programul "Casa Verde Fotovoltaice". Aplicația s-a blocat după câteva ore

Avem o tradiţie tristă: programele anunţate de autorităţi încep cu stângul. Aplicaţia "Casa Verde Fotovoltaice" a cedat în prima zi de funcţionare şi nimeni nu s-a mai putut înscrie pentru accesarea fondurilor. Autorităţile anunţă că aplicaţia va funcţiona din nou curând iar cei înscrişi şi validaţi în program pot deconta 90 la sută din costurile pentru montarea pe casă a zece panouri solare.

10 Septembrie 2019, 19:09 (actualizat 10 Septembrie 2019, 21:04) Știrile TVR |
Start programul Casa Verde Fotovoltaice
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Programul "Casa Verde Fotovoltaice" subvenționează folosirea panourilor solare pentru obținerea de energie electrică verde în gospodării. Înscrierile se fac prin aplicaţia Casa Verde Fotovoltaice iar candidații, persoane fizice, trebuie să respecte câteva condiții: să aibă taxele şi impozitele plătite la zi, să aibă locuinţa conectată la reţeaua naţională de energie electrică şi să nu existe sediu de firmă în locaţie.

După aprobare, în maximum opt luni, sistemul de panouri fotovoltaice va fi instalat.

Beneficiarul ar urma să cheltuiască doar 2.200 de lei, o diferență de 10%. Conform proiectului, pe o casă vor fi instalate în jur de 10 panouri fotovoltaice. Cine vrea mai multe, plăteşte suplimentar. Oricum, cele 10 panouri asigură lejer energia electrică necesară unei locuinţe obişnuite, spun cei din domeniu. Iar factura scade considerabil.

Energia electrică suplimentară pe care o produc panourile poate fi livrată în reţeaua naţională, iar proprietarul va încasa bani. Prima zi a programului a început  însă cu stângul. De la ora 16.30 aplicaţia nu a mai fost funcţională. Administraţia Fondului de Mediu a anunţat că face "analize" şi că înscrierile vor fi reluate curând.

Programului "Casa Verde Fotovoltaice" i-au fost alocate aproape 700 milioane de lei. Banii vor fi suficienţi, potrivit estimărilor, pentru 33.000 de beneficiari.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 33°C 34°C
IASI 27°C 27°C
CLUJ 27°C 29°C
CONSTANTA 30°C 30°C
CRAIOVA 32°C 33°C
BRASOV 26°C 29°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI