A început montarea grinzilor la viaductul de cale ferată peste DN1, în zona aeroportului Otopeni

A început montarea grinzilor la viaductul de cale ferată peste DN1 în zona aeroportului Otopeni
A început montarea grinzilor la viaductul de cale ferată peste DN1 în zona aeroportului Otopeni
22 iulie 2020, 11:07

Potrivit unui comunicat al CFR Infrastructură, au început lucrările de construire a viaductului CF peste DN 1, prin montarea grinzilor prefabricate între pilele 24 și 25.

Lucrările se vor desfășura în perioada 22, 23, 29 și 30 iulie, respectiv 5, 6, 12 și 13 august, în cursul nopții, între orele 0.00 – 4.00, interval orar în care traficul rutier în zona Aeroportul Internațional Henri Coandă va fi restricționat pe o singură bandă pe fiecare sens de circulație.

„Construirea viaductului peste DN1, între pilele 24 și 25, se va realiza etapizat pe următoarele categorii de lucrări: montarea a 4 grinzi prefabricate între cele două pile (fiecare grindă având o lungime 40 m și o greutate de 73 de tone), cofrare și armare dală de suprabetonare, betonare dală de suprabetonare, decofrare dală de suprabetonare”, se arată în comunicat.

Lucrările sunt efectuate în zona orașului Otopeni, la kilometru 16+100.

Proiectul „Modernizarea liniei de cale ferată București Nord – Aeroportul Internațional Henri Coandă București – FAZA I: Racord C.F. la Terminalul T1, Aeroportul Internațional Henri Coandă București” prevede construirea unei căi ferate simple pe o lungime de 2,95 km, cu 3 podete, un viaduct de 1,52 km lungime (cu 37 de pile și o culee) care supratraversează DN1 şi o stație CF, cu linie dublă, la Terminalul T1, stadiul fizic de execuție al lucrărilor fiind de 87%.

Valoarea contractului este de 398,1 milioane lei, iar lucrarea este finanțată din fonduri europene nerambursabile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Linia Gara de Nord-Aeroportul Otopeni

Traficul feroviar spre şi dinspre aeroportul Otopeni a fost reluat