A început înscrierea la facultate. Cei mai mulți tineri se îndreaptă spre facultățile de Automatică

13 iulie 2017, 10:36

La Academia de Studii Economice, tinerii s-au asezat la coadă la Facultatea de Cibernetică. Media de la BAC va face diferența pentru că înseamnă 60% din media de admitere. Pentru că pe piața muncii, cererea de IT-iști este mare, conducerea unității a suplimentat numărul de locuri. Academia se laudă cu 75% dintre absolvenți angajați în marile companii, în primele șase luni.

În topul căutărilor este și Facultatea de Automatică și Calculatoare de la Politehnică. Aici ajung elevii de top de la Mate-Info. Ștefan, de exemplu, s-a prezentat la înscriere cu media 9,70.

La Universitatea de Agronomie, medicina veterinară rămâne în topul înscrierilor. Dar tinerii sunt tentați și de agricultură, atrași de fondurile europene.

SNSPA acordă nouă locuri fără taxă absolvenţilor din centrele de plasament

Anul acesta sunt și noutăţi. Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative acordă, în premieră, 9 locuri cu scutire de taxa de şcolarizare absolvenţilor cu diplomă de bacalaureat proveniţi din centrele de plasament. La SNSPA sunt disponibile 750 de locuri bugetate, pentru toate cele 9 specializări ale Facultăţii.

La Universitatea Bucureşti sunt scoase la concurs peste 4.000 de locuri pentru toate cele 19 facultăţi. Cele mai multe dintre acestea au fost repartizate Facultăţii de Litere.

Din păcate, cea mai mare parte a sistemul educațional nu răspunde cerințelor de pe piața muncii. Iar absolvenții devin șomeri cu diplome de licență. Potrivit ultimului studiu, realizat de Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior, peste 50% dintre facultăți sunt specializate în științe sociale, drept și business.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite