A început goana după brazii de Crăciun. Recomandări de la specialiști pentru a menține pomul verde un timp îndelungat

4 decembrie 2023, 21:04 (actualizat 6 decembrie 2023, 08:06)

Bradul perfect înseamnă subiectivism. Unii îl preferă în ghiveci, alţii îl vor tăiat şi cât mai bogat, ca să domine toată sufrageria. Pentru copii momentul e magic.

Sărbătoarea şi ecologia fac casă bună cu brazii în ghiveci. De la 129 lei pleacă preţul brăduţilor în ghiveci, iar cei tăiați costă de la 39 la 280 de lei.

Gabriel Cristodulo, consultant vânzări: Cei tăiaţi rezistă cu siguranţă, ideal ar fi să-i ţineţi la o temperatură mai scăzută. Dar şi un suport cu apă ar putea să-l menţină o perioadă cât mai lungă de timp. Se poate pune în suportul cu apă şi o hrană pentru flori tăiate, atunci o să-l scoatem chiar verde din casă.

Unele companii livrează brazii direct acasă, cu ajutorul lui Moş Crăciun. Pomii nu sunt aduşi cu sania, ci cu duba, din care clientul îşi alege bradul preferat.

Și pepinierele s-au reinventat. Spre exemplu, angajaţii unei plantații de brazi argintii din Braşov aduc comanda acasă în ziua şi la ora stabilite.

Pieţele şi parcările supermarketurilor rămân locuri în care găsiţi, de asemenea, brazi pe alese. Unii au fost aduşi din Danemarca, iar preţurile încep de la 90 de lei.

Ion Comendant, antreprenor: E foarte ecologic, e o plantă agricolă, adică ei sunt plantaţi doar pentru Crăciun, dacă nu ar exista Crăciunul nu ar exista nici aceşti brăduţi şi în timpul cât ei cresc în pepinieră ne dau şi oxigen.

Diana Dumitrașcu, jurnalist TVR: Dacă la fel ca şi mine aveaţi ideea aceasta preconcepută că astfel de pomi de Crăciun înalţi şi de aproape trei metri sunt comandaţi doar de către companii, ei bine să ştiţi că sunt foarte mulţi români care îi vor pentru acasă, pentru sărbătorile de Crăciun de acasă şi-l împodobesc fie în curtea casei, fie unii dintre ei chiar în propria sufragerie. Unii îl comandă cu multe săptămâni înainte.

În magazine, prețul unui brad artificial pleacă de la câteva sute de lei și ajunge la câteva mii de lei.

La decorațiuni, globuri și luminițe, limita o setează bugetul fiecăruia. Ofertele sunt nenumărate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite