A început Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, ajuns la cea de-a 30-a ediție. Vor fi peste 800 de evenimente, cu participarea a 5000 de artiști

23 iunie 2023, 17:49

FITS30 este o ediție aniversară, MIRACOL, care se va desfășura în perioada 23 iunie – 2 iulie, la Sibiu, cu 830 de evenimente în 80 de locații și cu participarea a 5000 de artiști și invitați din 75 de țări.

Anul acesta este cel mai amplu dintre sezoane, este sezonul românesc, cu 59 de spectacole.

Deschiderea FITS a avut loc vineri în Catedrala Luterană Evanghelică Sfânta Maria, din centrul istoric al Sibiului. După discursurile oficiale, a avut loc concertul „O catedrală plină cu orgi”, o coproducţie România, Norvegia şi Elveţia.

Iar seara se va încheia cu un spectacol de drone luminoase, în centrul orașului. Muzica e compusă de Electric Brother și Vlaicu Golcea și aduce tema #wonder pe cerul de deasupra Teatrului „Radu Stanca“ din Sibiu.

„Tema din acest an – MIRACOL – reflectă importanța FITS în transformarea comunității, a orașului, a Festivalului însuși și a faptului că, într-un prezent gestionat de alte interese, un festival de artele spectacolului dintr-un mic oraș a ajuns la ediția cu numărul 30 și fixează, an de an, agenda comunității culturale mondiale. #ParteDinMiracol este astfel o realitate pentru toți cei atinși de FITS – artiști, public, organizatori, parteneri, comunitate și, desigur, mass-media”, potrivit sibfest.ro.

Împreună cu echipa Festivalului, am lucrat extrem de mult pentru această ediție aniversară și ne bucurăm că putem oferi cel mai amplu program de până acum, cu spectacole pe care publicul din România le vede chiar înaintea celui de la Avignon sau Edinburgh. Cu Iubire și Pasiune, am construit speranța împreună și am desăvârșit Arta de a dărui! Suntem onorați că facem parte din această comunitate și că putem arăta întregii lumi orașul Sibiu în cea mai splendidă înfățișare a sa, cuprins de magie și Frumos! Vă așteptăm pe toți să vă bucurați de MIRACOL în aceste zece zile de grație!”, transmite Constantin Chiriac, Președinte FITS și Director General TNRS.

Aleea Celebrităților va adăuga 6 noi nume: Katie Mitchel, Marie Chouinard, Maria Pages, Milo Rau, Noa Wertheim și Tiago Rodrigues.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite