A început festivalul de muzică electronică Untold. Iată ce trebuie să știi despre cea de-a treia ediție a festivalului

Harta Untold 2017
Harta Untold 2017
3 august 2017, 18:15

Porțile festivalului se deschid în fiecare zi – până duminică – la ora 12:00 și se închid după miezul-nopții, chiar la primele ore ale dimineții.

Sfatul organizatorilor: Dacă îți faci check-in online, câștigi timp și intri mai repede la festival

Cei care și-au cumpărat bilete online pot parcurge în avans o parte din procesul de check-in, câștigând astfel timp la intrarea în festival. Procesul este simplu. Intrați aici și vă puteți înregistra cu adresă de e-mail de pe care ați cumpărat biletele. Automat primiți acces și la funcția de alimentare online cu bani a brățărilor de festival. Odată ajunși în Parcul Central, trebuie să vă schimbați biletul într-o brățara de festival la unul dintre punctele de check-in, deschise între orele 12.00 și 03.00. Accesul în festival se va face, în perioadă 3-6 august, între orele 12.00 și 06.30.

Modalitatea de plată

Nu mai reprezintă o noutate faptul că, și la festivalurile din Romania, plata se face doar cu brațara de acces.  Această brățară poate fi încărcată cu orice sumă, însă dacă vreți să retrageți bani de pe brățară o puteți face doar până la sfârșitul festivalului.

Obiecte interzise

În perimetrul festivalului sunt interzise următoarele obiecte: droguri, sticle, biberoane, lasere, genți, spray-uri, cuțite, arme, obiecte contondente, articole pirotehnice, mâncare și băuturi, animale, umbrele (în caz de ploaie se recomanda folosirea pelerinelor), materiale inflamabile sau explozive, aparate foto sau video profesionale, inclusiv orice tip de apărat DSLR, sau orice tip de obiecte care îi pot răni pe alții.

În schimb aveți voie cu poșetă/borsetă (dimensiunea maximă permisă 21cm x 29cm), aparate de fotografiat compacte, brichete, camere GoPro, baterii externe, medicamente, insulină, picături uz medicinal, spray inhalator pentru astm. Orice astfel de produse sunt permise doar dacă sunt însoțite de scrisoare medicală sau orice alt document înlocuitor acesteia și cu maxim o doză zilnică.

Opt puncte de prim ajutor

În festival vor există 8 puncte de prim ajutor, unde participanții au la dispoziție gratuit, apă potabilă, iar toate cișmelele cu apă din Parcul Central vor fi funcționale.

În plus, organizatorii au pregătit în față scenelor baxuri cu apa care vor fi distribuite gratuit participanților la festival. În perimetrul festivalului vor există peste 400 de metri liniari de baruri cu peste 60 de tone de gheață. De asemenea, pentru angajații și colaboratorii festivalului vor fi pregătite două tiruri cu apă potabilă.

Ioan Moldovan, comandantul ISU Cluj, a precizat că în interiorul festivalului va există un spital mobil, care are capacitatea de a asigură asistență medicală tuturor participanților.

„Dacă este absolut nevoie, ei vor fi transportați la UPU Cluj. Vreau să transmit festivalierilor că dacă au vreo problemă sau văd pe cineva care are o problemă să anunțe imediat la punctele de acordare a primului ajutor care sunt foarte vizibile, atât pe stadion, cât și în Sală Polivalență, în parc. Spitalul mobil este amplasat între Cluj Arenă și Sală Polivalență”, a spus Moldovan.

Dragon’s Nest, cea mai mare scenă din România

“UNTOLD 2017 înseamnă REAL LIFE-FANTASY și se transformă într-o lume magică plină de personaje fantastice”, spun organizarorii.

La Foișorul din Parcul Central participanții pot deveni pentru o zi, regi, regine, zeițe, zei și pot lua acasă amintiri din lumea fantastică. Mai apoi pot traversa tărâmul tradițiilor autohtone și pot deveni transilvăneni în 5 pași, la Transilvania All Inclusive. Aici pot descoperi costume populare, motive tradiționale și pot gusta din bucate gustoase.

Există și un “colț al fanteziei”- Fantasy Corner, unde participanții își pot face tot soiul de tatuaje: henna, glow in the dark.

În plus, cei prezenți la festival se vor întâlni în fiecare zi cu animatori pe picioroange, acrobați și magicieni.

Una din noutățile acestei ediții este Dragon’s Eye (Ochiul Dragonului), o roată de observație de peste 40 de metri, în care participanții se pot urca și pot avea o viziune mai clară și mai largă asupra festivalului.

Cei mai așteptați artiști sunt:

Joi: Hardwell, Axwell&Ingrosso, MO, Charli XCX, Dillon Francis, Sven Vath și Dubfire

Vineri: Ellie Goulding, Dimitri Vegas&Like Mike, Tujamo, Jasmine Thompson, Don Diablo, Lost Frequencies și Solomon

Sambata: Armin van Buuren, Marshmello, Tinie Tempah, Hurts, Sunnery James&Ryan Marciano, Sander van Doorn, Loco Dice, Chris Liebing

Duminica: Martin Garrix, Afrojack, Steve Aoki, Alan Walker, Example&DJ Wire, Redfoo, Jamie Jones, Steve Lawler plus multi altii

Cea de-a treia ediție a festivalului Untold a avut un buget de 10 milioane de euro, cu trei milioane mai mult decât la ediția de anul trecut, care a strâns peste 300.000 de persoane, atât de la noi din țară cât și din străinătete.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă