COOLTURA

A început festivalul de film documentar One World Romania, ediție dedicată femeii și egalității de gen

A început festivalul de film documentar One World Romania, o ediţie dedicată rolului femeii şi egalităţii de gen. Vedem filme inovatoare de azi şi de ieri, din istoria cinemaului. Publicul e aşteptat la cinema Elvira Popescu, la sala de la Muzeul Ţăranului, la cinemateca Eforie, ulterior din 21 iunie va avea loc şi o ediţie online a festivalului.

12 Iunie 2021, 17:23 |

Majoritatea filmelor selectate la One World anul acesta sunt realizate de femei. Realitatea e că în lumea cinemaului sunt mai multe realizatoare de documentare decât de ficțiune.

De neratat în program sunt două reprospective, una a lui Ulrike Ottinger, o cineastă din anii 70, care semnează și cel mai lung film din festival de 6 ore, o privire din mers, fără intervenții, despre țări din Europa de Est, inclusiv România. Și alta, retrospectiva unei actrite activiste, faimoasa Delphine Seyrig.

Evident, nu lipsesc din festival prezențe românești importante.

One Worl aduce și o serie de scurtmetraje studențești rezultate în urma proiectului Fă un film cu un refugiat, coodonat de cineastele Adina Pintilie, Ivana Mladenovic și Vanina Vignal. Istoria filmului de la noi e revizitată prin producții semnate de Paul Călinescu, Ada Pistiner, Florica Holban și câteva scurtmetraje inedite, scrise de Geo Bogza, Nina Cassian și Radu Cosașu.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 10°C
IASI 6°C 7°C
CLUJ 2°C 5°C
CONSTANTA 7°C 9°C
CRAIOVA 5°C 10°C
BRASOV 3°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI